Yapıcıoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın aldığı kararlara tepki gösterdi

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı’nın “Aksa Tufanına Destek” temasıyla düzenlediği mitinge çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapıcıoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın aldığı kararlara tepki gösterdi
Yayınlama: 12.11.2023
3
A+
A-

Partisinin Batman’da düzenlediği “Aksa Tufanına Destek” mitinginde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “İslam ülkelerinin idarecileri yani harekete geçirmeye çalıştığımız insanlar, hükümet ve kurumlar; kınadılar, talep ettiler, çağırdılar vurguladılar, teyit ettiler. FKÖ’YÜ yani Mahmud Abbas ve avanelerini Filistin halkının tek meşru temsilcisi ilan ettiler. Buradan yazıklar olsun diyoruz.” dedi.

Mitingde bir konuşma gerçekleştiren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın ancak 35 gün sonra biraraya gelmesini ve alınan kararları, konuşulan ifadeleri sert bir dille eleştirdi. Mahmud Abbas’ın Filistin’in tek meşru yönetimi olduğu ifadesine sert tepki gösteren Yapıcıoğlu, bu kararı alanlara “yazıklar olsun!” dedi.

İslam ülkelerinin yöneticilerine işgal rejimiyle ilişkilerini kesme çağrısında bulunan Yapıcıoğlu, halklara da idarecilerine somut adım attırabilmeleri için meydanları terk etmeme çağrısında bulundu.

Konuşmasına 37 gündür Gazze’de yaşanan katliamlara değinerek başlayan Yapıcıoğlu, Filistinlilerin şehid olduğunu ama dünyanın insanlığının öldüğünü belirttikten sonra şunları söyledi:

“7 Ekim sabahı bir tufan koptu. 7 Ekim sabahı Aksa Tufanı başladı. Şimdi birileri sanki bu 37 gündür yağan ölümün sebebi bu Aksa Tufanı adıyla başlatılan operasyonmuş gibi Siyonist vahşete akıllarınca avukatlık yapmaya onların cürümlerini hafifmiş gibi göstermeye çalışıyorlar. 106 yıl önce 1917'de İngilizler Filistin’i işgal ettiğinden bu yana oradaki kardeşlerimiz rahat yüzü görmedi. 1948'de siyonizm devleti ilan edildikten sonra o güne kadar küçük küçük terörist gruplar tarafından yapılan zulümler artık sözüm ona devlet eliyle dah organize ve şiddetli bir şekilde yapmaya başlandı. 75 yıldır Filistin işgal altında. 56 yıldır Kudüs işgal altında. Mescid-i Aksa esir ve bu süre zarfında 100 binlerce Filistinli kardeşimiz şehadet mertebesine erişti. Sadece sonra 15 yılda şehadet şerbeti içen Filistinli kardeşlerimizin sayısı 130 binin üzerindedir. Ama onların üzerini örterek sanki 7 Ekim sabahı Aksa Tufanı başlamasa siyonistler çok barışçıl insanlarmış karıncayı bile incitmezmiş şimdiye kadar hiç cami, hiç hastane, hiç ambulans bombalamadılar hiç bebek öldürmediler gibi ‘bu zülmü meşru gösterme çabasındalar. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Siyonist katildir, işgalcidir, gasıptır. Oradaki Filistinli direnişçi kardeşlerimiz azizdir. Kendi vatanlarını kendi hürmetlerini ve aslında ümmetin izzetini müdafaa eden mücahitlerdir. Onlar haklıdır, direniş meşrudur. Dünyanın her yerinde her hukuk sisteminde her inançta işgale karşı direnmek meşrudur.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.