Zelenski: Bu savaşın hiçbir sonuç vermeyeceğini Moskova’ya hissettirmemiz gerekiyor

Kiev, 27 Nisan (Hibya) – Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus füze saldırısının, Ukrayna’nın enerji sistemini ve elektrik şebekesi ve gaz geçiş sistemi de dahil olmak üzere çeşitli tesislerini, özellikle de AB’ye yapılan teslimatların güvenliğini sağlayan gaz altyapısını hedef aldığını belirtti.

Zelenski: Bu savaşın hiçbir sonuç vermeyeceğini Moskova’ya hissettirmemiz gerekiyor
Yayınlama: 27.04.2024
1
A+
A-

Zelenski, bugün gerçekleştirilen Rus füze saldırısının, Ukrayna'nın enerji sistemini ve elektrik şebekesi ve gaz geçiş sistemi de dahil olmak üzere çeşitli tesislerini, özellikle de AB'ye yapılan teslimatların güvenliğini sağlayan gaz altyapısını hedef aldığını belirtti.

Bu tür saldırıların dünya açısından rutin hale gelmemesinin kritik önem taşıdığını ifade eden Zelenski, “Rus terörünü kınamak ve Ukrayna'da kullanılabilecek gerekli hava savunmasına ve ilgili füzelere sahip ortaklarla temasa geçmek de dahil olmak üzere bunlara yanıt veren tüm liderlere minnettarım.” açıklamasını yaptı.

Ukrayna'nın her geçen gün güçlenmesi gerektiğinin altını çizen Zelenski, “Her gün Ukrayna'nın pozisyonlarını güçlendirmeliyiz. Bu savaşın kendilerine hiçbir sonuç vermeyeceğini Moskova'ya hissettirmemiz gerekiyor.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.