Kanaani, ABD, İngiltere ve Kanada’nın İranlı bazı kişilere uyguladığı yaptırımları kınadı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kanaani, ABD, İngiltere ve Kanada’nın İran silahlı kuvvetlerine ait bazı gerçek ve tüzel kişilere yaptırım uygulamasını ve Avrupa Parlamentosu’nun İran’a yönelik son anti-İran kararını ve onların Tahran’a yönelik suçlamalarını sert bir şekilde kınadı.

Kanaani, ABD, İngiltere ve Kanada’nın İranlı bazı kişilere uyguladığı yaptırımları kınadı
Yayınlama: 27.04.2024
1
A+
A-

Kanaani, İran'ın askeri kabiliyetlerinin ihtiyaçlarına uygun olduğunu ve ulusal çıkarlarını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak, meşru savunma ve dış tehditlere ve saldırganlığa karşı caydırıcılık sağlamak amacıyla olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran'ın bölgesel barış ve uluslararası güvenlik sağlama, uluslararası terörizme karşı mücadelede uluslararası toplumun önemli oyuncularından biri olduğunu vurguladı.

Kanaani, İran'ın savunma kabiliyetlerine yaptırımların başka bir sonucunun olmadığını, aksine, yaptırımların, kendi kendine yeterlilik ve bağımsızlık fırsatına dönüştüğünü ve bunun da İran'ın savunma ve askeri imkanlarını güçlendirdiğini söyledi.

Kanaani, İran'ın Ukrayna krizindeki ilkesel politika ve pozisyonunun net olduğunu belirterek, İran silahlarının Ukrayna savaşında kullanıldığı iddialarını bir kez daha reddetti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.