Bakan Bolat, Berlin’e gitti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TD IHK) 20. Kuruluş Yıl dönümü Programına katılmak üzere TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Berlin’e gitti.

Bakan Bolat, Berlin’e gitti
Yayınlama: 28.04.2024
2
A+
A-

Bakan Bolat, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TD IHK) 20. Kuruluş Yıl dönümü Programına katılmak üzere TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Berlin’e gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Eski Başbakanı Gerard Schröder’in teşrif ettikleri etkinlikle 20 yıl önce Köln’de kurulan TD-IHK’nın bugün toplam 452 üyesi arasında Türkiye’den de yaklaşık 154 Oda ve Borsanın yer aldığını ifade eden Bakan Bolat, “Diğer üyeler ise yine Türkiye ve Almanya’daki firmalardan oluşmaktadır. Türk-Alman ekonomik ilişkileri son dönemde artan bir ivmeyle oldukça olumlu seyretmektedir. Almanya ile ikili ticaret hacmimiz 2023 yılında 50 milyar dolara ulaşmıştır. 8 binden fazla Alman firması Türkiye’de faaliyettedir.” dedi.

Bakan Bolat, Almanya, Türkiye'deki doğrudan yabancı yatırımcılar içerisinde en üst sıralarda yer aldığını ve 2023 yılında Almanya’dan Türkiye'ye 687 milyon dolar tutarında doğrudan yatırım gerçekleştirildiğini açıkladı.

Almanya’da yaşayan soydaşların ve vatandaşların ikili ilişkilerde en önemli unsur olduğunu belirten Bakan Bolat, “Almanya'da takribi 80 bin Türk girişimcisi yılda 80 milyar avro ciro yapmakta ve 500 bin kişiyi istihdam etmektedir. Sivil Toplum Kuruluşlarının Türk-Alman ekonomik ilişkilerinin daha da geliştirilmesine yapmış oldukları katkıları memnuniyet verici buluyoruz.” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.