TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT, TÜRK EXİMBANK'IN YENİ GENEL MÜDÜRLÜK BİNASININ AÇILIŞINDA KONUŞTU

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Eximbank’ın bu yıl için 50 milyar dolarlık destek sunma hedefine işaret ederek, “Ama az önce Hazine ve Maliye Bakan Yardımcımız Osman Çelik, belki planlı olarak, belki de bilinçli bir şekilde bir müjde verdi; Eximbank’ın sermayesi temmuz ayından bu yana üçüncü kez artırıldı.” dedi.

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT, TÜRK EXİMBANK'IN YENİ GENEL MÜDÜRLÜK BİNASININ AÇILIŞINDA KONUŞTU
Yayınlama: 23.02.2024
13
A+
A-

Bolat, Ümraniye’deki yeni genel müdürlük binasının açılışında, Türk Eximbank’ın ihracatçılara her zaman destek olmasının önemine vurgu yaparak, yeni binanın hayırlı olması dileğinde bulundu. Yeni binaya taşınmanın, bankanın insan kaynağında önemli bir artışı da beraberinde getirdiğini belirten Bolat, binanın içinde yapılacak faaliyetlerle ve yeni büyümeyle, finansman imkanlarının güçleneceğini ifade etti.

Bolat, 2023 yılında Türk Eximbank’ın yaklaşık 42 milyar dolarlık destek sunduğunu hatırlatarak, “Bu yıl için 50 milyar dolarlık destek sunma hedefimiz vardı ancak az önce Hazine ve Maliye Bakan Yardımcımız Osman Çelik, belki planlı olarak, belki de bilinçli bir şekilde bir müjde verdi; Eximbank’ın sermayesi temmuz ayından bu yana 7 ay içinde üçüncü kez artırıldı. Yani bugün biz iki müjdeyi birden yaşıyoruz; hem güzel, ihtişamlı yeni genel müdürlük binasına geçiş, hem de Eximbank’ın sermayesi 11,8 milyar lira artırılarak 35 milyar 700 milyon liraya çıkarılmış oldu.” şeklinde konuştu.

İHRACATIN ÖNEMİ VE HEDEFLER

Bolat, ihracatın Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve istikrarı için kilit bir rol oynadığını belirterek, “İhracata dayalı büyüme, zenginleşme ve milli gelir artışı için temeldir.” dedi. Günlük 1 milyar dolarlık ihracatın artık norm haline geldiğine dikkat çeken Bolat, “Hedefimiz, 2030’a kadar günlük ortalama 1,5 milyar dolarlık rakamları yakalamaktır.” diye ekledi.

TİCARET BAKANLIĞI’NIN DESTEKLERİ VE YENİ İŞBİRLİKLERİ

Ticaret Bakanlığı’nın ihracatı artırmak için Türk Eximbank ve İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi (İGE AŞ) ile yakın bir çalışma içinde olduğunu ifade eden Bolat, yeni bir prefinansman modelinin uygulamaya konulduğunu açıkladı. Bu model kapsamında, destek başvurusu kabul edilen ihracatçıların Türk Eximbank’a kredi başvurusunda bulunabileceğini belirten Bolat, bu sayede ihracatçıların finansmana daha kolay ulaşabileceğini vurguladı Bolat, Türkiye’nin yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanındaki çabalarını destekleyerek, Ticaret Bakanlığı’nın ihracatçılara verdiği desteklerin bu yönde de devam edeceğini söyledi.

Kaynak: EKONOMİ GAZETESİ

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.