Şişli’de Cumhuriyetin 100. yıl coşkusu

Şişli Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında farklı alanlarda pek çok etkinlik ve organizasyonu hayata geçiriyor.

Şişli’de Cumhuriyetin 100. yıl coşkusu
Yayınlama: 24.10.2023
0
A+
A-

Tüm haftaya yayılan kutlamaların ilki, 24 Ekim Salı günü Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen “100 Yıllık Cumhuriyet” paneli ile başlayacak. Panel; gazeteci yazar ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir dönem genel başkanlığını da yapan Altan Öymen, gazeteci yazar Özem Özdemir ve Bilgi Üniversitesi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Lütfiye Hilal Akgül’ün katılımı ile gerçekleştirilecek.

Panel öncesinde Altan Öymen “Kuşaklar Arası” ve Özlem Özdemir ise “Kadınlar Cumhuriyeti” isimli kitaplarını imzalayacak.

3 gün boyunca özel bando gösterisi yapılacak

25-28 Ekim tarihleri arasında 3 gün boyunca Şişli’nin 25 mahallesinde 100. yıla özel bando gösterileri düzenlenecek. Bir hafta boyunca Şişli esnafına Türk bayrakları dağıtılacak. 27 Ekim Cuma günü saat 12.00’da Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrenciler tarafından 100. yıla özel olarak yapılan eserlerin yer alacağı; “100. Yıl Cumhuriyet ve Atatürk Sergisi”nin açılışı gerçekleştirilecek. Yine aynı gün, Şişli Kaymakamlığı’nın iş birliğinde Cumhuriyet Sokağı açılışı yapılacak. Nişantaşı Bostan Sokak, saat 13.00’de düzenlenecek etkinlikle Türk Bayrakları, Atatürk ve Cumhuriyet teması ön plana çıkartılarak süslenecek.

Betül Demir, Maçka Demokrasi Parkı’nda sahne alacak

28 Ekim’de mimar Gökhan Avcıoğlu’nun Arma isimli çelik heykeli GAD ve Şişli Belediyesi iş birliğiyle Habitat Parkı’nda sergilenmeye başlayacak. Anadolu'da Tunç Çağı'nda ay tanrısı olarak saygı gören Arma tanrısının Gökhan Avcıoğlu’nun ellerinde yeniden hayat bulmasıyla ortaya çıkan heykel, 30 Kasım’a kadar Habitat Parkı’nda sergilenmeye devam edecek. Aynı günün akşamında saat 20.00’de ise Maçka Demokrasi Parkı’nda Betül Demir sahne alacak.

Şişli 100. Yıl Cumhuriyet Halk Koşusuna tüm Şişlililer davetli

29 Ekim Pazar günü, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ilk olarak 09.00’da, Mecidiyeköy Meydanı’ndan başlayarak Kurtuluş Son Durak’ta son bulacak olan Şişli 100. Yıl Cumhuriyet Halk Koşusu ile başlayacak.

Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek

Yine 29 Ekim Pazar günü, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının değişmez adresi olan, Halaskargazi’deki Şişli Atatürk Evi Müzesi önünde Şişli Kaymakamlığı’nın iş birliği ile Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl Korteji oluşturulacak.

Saat 19.00’da Atatürk Evi önünde toplanacak olan kortej, Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in önderliğinde ellerinde bayraklar, meşaleler ve müzik eşliğinde Büyük Fener Alayı geçişi yapacak. Maçka Demokrasi Parkı’nda bitecek olan fener alayı sonrasında, kuylamalar kapsamında Melike Şahin konser verecek.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.