Fx analizi

Salı günü ABD’de açıklanan enflasyonun beklentilerden düşük gelmesine ek olarak, dün perakende satışların aylık %0,1 azalması ile ÜFE’nin %0,1 artış beklentisine karşın %0,5 gerilemesi Fed’in faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaştığına yönelik umutları artırmaya devam etti.

Fx analizi
Yayınlama: 16.11.2023
3
A+
A-

USD/TRY: Salı günü ABD'de açıklanan enflasyonun beklentilerden düşük gelmesine ek olarak, dün perakende satışların aylık %0,1 azalması ile ÜFE'nin %0,1 artış beklentisine karşın %0,5 gerilemesi Fed'in faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaştığına yönelik umutları artırmaya devam etti. Amerikan endeksleri primlerini sürdürürken, tahvil faizlerinde yaşanan yükselişte kalıcılık sağlanamadığını izledik. ABD on yıllık tahviller bu sabah %4,50 seviyesinin hafif altında. Öte yandan, dün piyasaların kapanışından sonra gerçekleşen Biden – Xi Jinping görüşmesinden çok net bir şey çıkmamış gözüküyor ki bu sabah Asya borsaları negatifken ABD vadelileri de kısmen baskı altında. Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimlerinde ise sınırlı baskı var. Ancak, ABD verilerinin fiyatlamalarda baskın olabileceğini ve GOÜ'lerdeki baskının sınırlı kalmaya devam edebileceğini düşünüyoruz. Yurtiçi tarafta ise 5 yıllık CDS'imiz 356 baz puana kadar iyileşirken, Dolar/TL'de önemli bir değişiklik yok. Kurda kısmi yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Dün günü 28,68 seviyesinden tamamlayan kurda bu sabah söz konusu seviyenin hafif üzerinde hareketler gözleniyor. Günün geri kalanında da bu görüntü devam edebilir.

EUR/USD: Dün açıklanan ABD ÜFE'nin beklentilerin altında kalmasıyla faiz artırım döngüsünün sona erdiğine yönelik görüşler kuvvetlendi. Buna rağmen Fed yetkililerinden de şahin mesajlar gelmeye devam etti. Avrupa tarafında ise AB Komisyonu, Euro Bölgesi'nde ekonomik büyüme beklentisini düşürdü. Veri takviminde bugün saat 14.30'da ECB Başkanı Lagarde'ın konuşması takip edilecek. Konuşma sonrası ABD'den gelecek işsizlik maaşı başvurularıyla birlikte paritede volatilite bir miktar artabilir. Paritede teknik seviyelere bakıldığında ise 1,08 seviyesi yakın destek bölgesiyken, yükseliş halinde 1,0890 ve 1,0935 sıralı dirençler konumunda

XAU/USD: Dün 1.956 – 1.975 seviyeleri arasında hareket eden Ons Altın, günü hafif düşüşle 1.960 seviyesinde tamamladı. ABD'de açıklanan ÜFE verilerinin de beklentilerin altında kalmasıyla Fed'in faiz artırım döngüsünün sona erdiğine yönelik inanç kuvvetlendi. Veri açıklanana kadar gün içinde yükseliş gösteren değerli maden ise tahvil faizlerinin yükselişiyle kazançlarını geri verdi. Faizlerde tekrar gevşeme gözlenirken, şu aşamada ABD verilerinin değerli madeni desteklemeye devam edebileceğini düşünüyoruz. Teknik seviyelere bakıldığında olası yükselişlerde 1.984 ve 1.992 sıralı dirençler olarak izlenebilir. Aşağıda ise 1.950 destek konumunda.

Kaynak Ziraat Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.