Xi, tüm Çinlilerin Bahar Bayramı’nı kutladı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 2024 Bahar Bayramı vesilesiyle bugün Beijing’de düzenlenen bayramlaşmaya katılarak bir konuşma yaptı.

Xi, tüm Çinlilerin Bahar Bayramı’nı kutladı
Yayınlama: 08.02.2024
1
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 2024 Bahar Bayramı vesilesiyle bugün Beijing’de düzenlenen bayramlaşmaya katılarak bir konuşma yaptı.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Merkezi Askeri Komisyon Başkanı olan Xi Jinping, ÇKP Merkez Komitesi ve Devlet Konseyi adına tüm etnik gruplara mensup vatandaşların, Hong Kong ve Macao özel idari bölgeleri ile Taiwan bölgesinin yanı sıra yurt dışında yaşayan tüm Çinlilerin bayramını kutladı.

Xi konuşmasında şunları söyledi:

“Geride bıraktığımız bir yılda, yeni kalkınma konseptini tam olarak hayata geçirerek, ekonomik toparlanmayı hızlandırdık. Geçen yıl Çin’in gayri safi yurt içi hasılası 126 trilyon yuanı aştı. Tahıl üretiminde yeni rekora imza atılırken, istihdam ve fiyatlarda genel olarak istikrar korundu. Bilimsel ve teknolojik inovasyonda yeni atılımlar kaydedilirken, reform ve dışa açılma derinleşmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra ekolojik ortamdaki iyileşme sürüyor. Milli savunma ve ordunun modernizasyonunda yeni adımlar da atıldı. Chengdu Üniversite Yaz Oyunları ve Hangzhou Asya Oyunları başarıyla düzenlendi. ÇKP’nin yolsuzlukla mücadele çalışmaları derinleştirilirken, halkın yaşam koşulları iyileşmeye devam ediyor. Doğal felaketlere karşı koymak ve felaket sonrası yeniden yapılanmaları hızlandırmak için elimizden geleni yaparak, toplumsal istikrarı koruduk.

Hong Kong ve Macao’nun ulusal kalkınmayla daha iyi bir şekilde entegre olmasını destekledik. ‘Taiwan’ın bağımsızlığı’nı hedefleyen girişimlere ve dış güçlerin müdahalelerine kararlı bir şekilde karşı çıkarak, ulusal egemenliği, güvenliği ve gelişme çıkarlarını savunduk. Bunun yanı sıra Çin’e özgü büyük ülke diplomasisini uygulayarak, karmaşık dünyaya kesinlik ve pozitif enerji katıp, insanlığın kader birliği oluşumunu hızlandırma yönündeki sorumluluğumuzu yerine getirdik.”

Xi, 2024 yılının Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 75. yıl dönümü olduğunu ve 14. Beş Yıllık Plan'ın amaç ve hedeflerine ulaşılması açısından kritik bir yıl olduğunu belirterek, yeni kalkınma konseptinin tam ve doğru bir şekilde yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Xi, nitelikli kalkınma ve yüksek seviyeli güvenlik arasında dengenin sağlanması, ekonomide canlılığın arttırılması, krizlerin önlenip çözülmesi, ekonominin toparlanıp olumlu gelişme eğilimlerinin pekiştirilmesi, halkın mutluluğunun arttırılması, toplumun uyumu ve istikrarının korunması önemine vurgu yaptı.

Xi, reformların derinleştirilerek köklü kurumsal engellerin kaldırılmasını ve yapısal çelişkilerin çözülmesini, toplumun girişimcilik ve inovasyon dinamiğinin teşvik edilmesini, Çin tarzı modernizasyona güçlü ivme kazandırılmasını talep etti.

Xi, Ejderha Yılı'nda, tüm Çin halkının çalışkanlık ruhuyla sıkı çalışarak inovasyon yapmasını ve Çin tarzı modernizasyonun inşasında yeni bir sayfa açılmasını beklediğini ifade etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.