Viop gün ortası

Yurt dışı piyasalarda bugün ABD vadelileri yataya yakın seyirler izlerken, Avrupa endekslerinde sınırlı alıcılı seyirler hakim. Asya piyasaları ise günü ağırlıklı pozitif tarafta tamamladı.

Viop gün ortası
Yayınlama: 09.11.2023
0
A+
A-

BIST – 30 Yakın Vade

Yurt dışı piyasalarda bugün ABD vadelileri yataya yakın seyirler izlerken, Avrupa endekslerinde sınırlı alıcılı seyirler hakim. Asya piyasaları ise günü ağırlıklı pozitif tarafta tamamladı. Aralık vadeli endeks sözleşmesinde ise satıcılı seyirlerin etkili olduğu bir gün geçiriyoruz. Teknik görünümde gün içi görülen en düşük seviye olan 8.474 seviyesi destek noktası olup, bu seviye altında kalıcılık sağlanması durumunda 8.400 seviyesine doğru hareketler izlenebilir. Yukarı tarafta ise 8.590 seviyesi direnç noktası olup, bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 8.660 – 8.700 ve 8.770 seviyeleri sıralı direnç noktaları olarak takip edilebilir.

Dolar/TL Yakın Vade

Küresel piyasalarda temkinli seyirler görülüyor. Bugün için yurt içinde açıklanacak önemli bir veri akışı bulunmamaktadır. ABD’de her hafta açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvuruları açıklanacak. Fed Başkanı Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın da konuşmaları bulunuyor. Powell, dünkü konuşmasında, ekonomiye dair söylemlerde bulunmadığı için bugünde değinmeyebilir. Lagarde konuşması takip edilebilir. Kasım vadeli Dolar/TL sözleşmesi bugün 29,0326-29,0601 TL bölgesinde izleniyor. Dolar/TL spot kuru saat 13:15 itibariyle 28,49’lu seviyelerde bulunuyor. Dolar endeksi 105,57 puan civarında işlem görüyor.

Günün ilk bölümünde en fazla işlem gören pay vadeli sözleşmeleri: FTHYAO, FPETKM, FPGSUS

Kaynak: Gedik Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.