Vali Şıldak: 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için gerekli bütün tedbirleri aldık

ŞANLIURFA – 29.03.2024 – HİBYA – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, seçimlerin demokrasi şöleni içerisinde geçmesi ve herkesin sağduyulu olması çağrısını yineledi.

Vali Şıldak: 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için gerekli bütün tedbirleri aldık
Yayınlama: 29.03.2024
2
A+
A-

Seçim Güvenliği Toplantıları düzenleyen ve sahada denetimlere katılan Vali Hasan Şıldak, tedbirler ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için gerekli bütün tedbirleri aldıklarını belirten Vali Şıldak “Seçimlerin ilimizde huzur ve güven ortamı içerisinde tamamlanabilmesi için Valiliğimizin koordinasyonu altında Kaymakamlıklarımız ve güvenlik birimlerimiz olarak bütün planlamalarımızı yaptık.” dedi.

Şanlıurfa genelinde 11 binin üzerinde güvenlik personeli ile sahada olacaklarını vurgulayan Şıldak, şöyle devam etti:

“Seçimlerin huzur ve sükun içerisinde, seçmenin hür iradesinin serbestçe sandığa yansıtılmasını sağlayacak şekilde gerçekleştirilmesi için güvenlik güçlerimiz iyi bir koordinasyon içerisinde görevlerini ifa edeceklerdir. Seçim ikliminin bozulmasına, huzur ortamının ihlal edilmesine kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Bu çerçevede, seçimlere katılacak olan bütün tarafların, belediye başkanı ve belediye meclisi üyesi adayları ile muhtar adaylarının tam bir olgunluk ve hoşgörü içerisinde davranmalarını, gerginlik oluşturacak her tür tutum ve davranıştan uzak durmalarını özellikle rica ediyorum.”

Vali Şıldak emniyet ersoneli dışında silah taşınmasının yasak olduğunu hatırlatarak “Bilindiği üzere seçim günü emniyet ve asayişi sağlamakla görevli olan personelimiz dışında kişilerin silah taşıması kesinlikle yasaktır. Bu yasa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Bunun yanı sıra özellikle sonuçların açıklanmasından sonra kutlamak amacıyla silah kullanması, silah atılması aynı şekilde kesinlikle yasaktır. Bu konuda da polisimiz ve jandarmamız derhal müdahalede bulunacak ve gerekli işlemleri gerçekleştirecektir. Ancak bunun da ötesinde silah atılması masum insanların yaralanmasına ve hatta hayatını kaybetmesine yol açmaktadır. Hiçbir vatandaşımızın böyle bir sorumsuzluk içinde bulunmamasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.