Türkiye-Yunanistan KEK 6’ncı Dönem Toplantısı, İstanbul’da yapıldı

Türkiye-Yunanistan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 6’ncı Dönem Toplantısı, Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu ve Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Konstantinos Fragkogiannis başkanlığında İstanbul’da gerçekleştirildi.

Türkiye-Yunanistan KEK 6’ncı Dönem Toplantısı, İstanbul’da yapıldı
Yayınlama: 02.02.2024
1
A+
A-

Türkiye-Yunanistan Karma Ekonomik Komisyonu 6’ncı Dönem Toplantısı, Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu ve Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Konstantinos Fragkogiannis başkanlığında İstanbul’da yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina ziyareti sırasında kararlaştırılan KEK toplantısında, Türkiye ve Yunanistan'ın ticaret ve karşılıklı yatırımları ile gümrükler, enerji, sanayi ve turizm alanındaki çok yönlü ekonomik ilişkileri ele alındı ve bu doğrultuda önümüzdeki dönemde atılabilecek somut adımları içeren KEK Protokolü imzalandı.

Toplantı marjında iki ülke iş insanlarının geniş ve güçlü katılımları ile gerçekleştirilen İş Forumu'nda da iki ülke devlet başkanlarınca ortaya konulan 10 milyar dolarlık ticaret hedefi doğrultusunda iki ülke iş insanlarıyla ticaretin yol haritası tartışıldı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.