Trendyol ve Cenomi Grup Körfez ülkeleri için stratejik ortaklık kuruyor

Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, Suudi Arabistan’ın önde gelen perakende ve yaşam tarzı ekosistemi oyuncusu Cenomi Grup ile Körfez ülkelerinde e-ticaretin dönüşümünde kaldıraç etkisi yapacak stratejik ortaklık kuruyor. Stratejik işbirliği kapsamında moda ve yaşam alanlarına odaklanacak platform, Trendyol’un kısa süre önce faaliyete geçtiği altı Körfez ülkesi Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Umman ve Bahreyn’de hizmet verecek.

Trendyol ve Cenomi Grup Körfez ülkeleri için stratejik ortaklık kuruyor
Yayınlama: 28.11.2023
2
A+
A-

Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, Suudi Arabistan’ın önde gelen perakende ve yaşam tarzı ekosistemi oyuncusu Cenomi Grup ile Körfez ülkelerinde e-ticaretin dönüşümünde kaldıraç etkisi yapacak stratejik ortaklık kuruyor. Stratejik işbirliği kapsamında moda ve yaşam alanlarına odaklanacak  platform, Trendyol’un kısa süre önce faaliyete geçtiği altı Körfez ülkesi Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Umman ve Bahreyn’de hizmet verecek.

Orta Doğu’nun en dinamik alışveriş ve yaşam tarzı markası Cenomi ile ortaklık kurmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, “Yeni platform, yüksek kaliteli Türk ürünlerini ve uluslararası markaları halihazırda ulaştırmakta olduğumuz bölgedeki faaliyetlerimizi daha da güçlendirirken; her iki şirketin ortak bilgi birikimi ve uzmanlığının yanı sıra, kendi pazarlarında öncü konumda oldukları müşteri deneyimi yetkinliklerinden güç alacak.”

Cenomi Grup CEO’su Mohamad Mourad ise “Bu platform, Trendyol’un dünya standartlarındaki teknolojisi ve güçlü satıcı ekosistemini; Cenomi’nin geniş ürün seçkisi, uçtan uca teslimat ve müşteri deneyimi alanlarında sahip olduğu bölgesel tecrübesiyle birleştirecek” diye konuştu.

Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, Suudi Arabistan’ın en büyük perakende ve yaşam tarzı ekosistemi oyuncusu Cenomi Grup ile Körfez ülkelerinde faaliyet gösterecek yeni moda ve yaşam tarzı platformu için stratejik işbirliğine yönelik niyet mektubu imzaladı.

İşbirliği çerçevesinde, Trendyol’un Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Umman ve Bahreyn’de hizmet veren mevcut platformu önümüzdeki aylarda yenilenerek farklı kategorilerde geniş ürün seçenekleri sunacak. Platform, Trendyol ekosisteminin geniş satıcı tabanı ve Trendyol’un kendi markalı ürünleri ile Cenomi’nin geniş ürün seçkisini aynı çatı altında buluşturacak.

Ağustos ayında Körfez ülkelerinde faaliyete başlayan Trendyol’un mobil uygulaması kısa süre içerisinde hem Suudi Arabistan hem BAE’de en çok indirilen alışveriş uygulaması konumuna gelmiş, ve Kasım Ayı itibari ile günlük 30 bin sipariş adedine ulaşmış durumda. Yeni platform, bu büyüme ivmesini daha da yükseltecek ve 2024 yılı toplam sipariş hacmini 15 milyonun üzerine çıkaracak.

Yeni platforma İngilizce ve Arapça dillerinde hem mobil uygulama hem de web sitesi üzerinden erişilebilecek. Platform, Cenomi'nin Suudi Arabistan'daki alışveriş merkezlerindeki yerel çoklu kanallarının da dahil olacağı, hem müşteriler hem de markalar için uçtan uca kusursuz bir deneyim sunacak olan uluslararası ve yerel bir lojistik altyapısı kullanacak.

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bölgedeki yatırımcılarımız ADQ ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) desteğiyle, Trendyol’un Körfez ülkelerindeki genişlemesi en önemli büyüme stratejilerimiz arasında yer alıyor. Bölgedeki müşterilere heyecan verecek bir online perakende deneyimi sunmak için Orta Doğu'nun en dinamik alışveriş ve yaşam tarzı markası Cenomi ile ortaklık yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yeni platform, yüksek kaliteli Türk ürünlerini ve uluslararası markaları halihazırda ulaştırmakta olduğumuz bölgedeki faaliyetlerimizi daha da güçlendirirken; her iki şirketin ortak bilgi birikimi ve uzmanlığının yanı sıra, kendi pazarlarında öncü konumda oldukları müşteri deneyimi yetkinliklerinden güç alacak” dedi.

Çetin şöyle devam etti, “Trendyol olarak 2022 yılının başından bu yana 51 binden fazla satıcımızın ihracat yapmasına imkan sağladık. Çoğunluğunu ilk kez ihracat ile buluşturduğumuz satıcılarımız son iki yılda yurtdışına 37 milyonu aşkın ürün sattı. Körfez ülkelerinde ise şimdiye kadar  yaklaşık 2 milyon adet “Made in Türkiye” etiketli ürün satıldı. Yakın vadede Körfez ülkelerinde 10 milyon farklı ürünün platformumuzda yer almasını hedefliyoruz. Kasım ayı sonuna kadar da 60 binden fazla satıcımızı tek tuşla Körfez ülkelerine satış yapar hale getireceğiz”.

Cenomi Grup CEO’su Mohamad Mourad ise “Dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol ile Körfez Bölgesi’ndeki müşteri ve markalara benzersiz bir e-ticaret deneyimi sunmak için güçlerimizi birleştirmiş olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Yeni platform, Trendyol’un dünya standartlarındaki teknolojisi ve güçlü  satıcı ekosistemini; Cenomi’nin geniş ürün seçkisi, yerel çoklu kanalları, uçtan uca teslimat ve müşteri deneyimi alanlarında sahip olduğu bölgesel tecrübesiyle birleştirecek. Bu yeni girişimle, başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerinde lider markaların büyümesinin itici gücü olma misyonumuzu sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

Trendyol hakkında

2010 yılında kurulan Trendyol, Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarındandır. Türkiye’nin ilk decacorn’u Trendyol, Türkiye’nin öncü Ar-Ge merkezlerinden Trendyol Tech, en hızlı gelişen taşıma ağı Trendyol Express, hızlı market ve yemek teslimatı yapan Trendyol Go ve Türkiye’nin lider ikinci  el ürün platformu Dolap ile değer üretmeye devam etmektedir. Trendyol, Türk üreticilerini; trendyol.com/en ve Almanya’daki müşterilerine özel trendyol.com/de aracılığıyla 27 Avrupa ülkesiyle buluşturmaktadır. Trendyol Azerbaycan’ın yanı sıra yakın zamanda Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Umman ve Bahreyn’deki müşterilere de hizmet sunmaya başlamıştır. Ayrıca 100’e yakın global e-ticaret platformu aracılığıyla yerli üreticilerin ürünlerini dünyanın dört bir yanındaki müşterilere ulaştıran Trendyol;  yerli üreticilerin 100’den fazla ülkeye e-ihracat yapmasını sağlamaktadır.

Cenomi hakkında

Cenomi, Suudi Arabistan'daki en büyük dikey entegre yaşam tarzı ve perakende kuruluşudur. Suudi Arabistan’da farklılaşan yaşam tarzı deneyimleri yaratmak amacıyla uluslararası moda, güzellik, teknoloji, yemek ve eğlence dünyasının en iyilerini biraraya getirmektedir. Perakende franchise operasyonlarının yanı sıra özel sadakat programı ve büyüyen e-ticaret platformu ile birlikte Suudi Arabistan’daki en büyük yaşam tarzı ve perakende portföyünü bir araya getiren Cenomi, hem online hem de offline yaşam tarzı alanlarında yeni bir açılım sunmaktadır.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.