Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Farhan, Ürdünlü mevkidaşı Safadi ile bir araya geldi

FATMA ELİF BEYHAN – 09.11.2023 – HİBYA – Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan, Ürdün Haşimi Krallığı Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Ayman Safadi ile bir araya geldi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Farhan, Ürdünlü mevkidaşı Safadi ile bir araya geldi
Yayınlama: 09.11.2023
0
A+
A-

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Farhan, Ürdün Haşimi Krallığı Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Ayman Safadi, Arap Zirvesi'nin olağanüstü oturumu için Arap Dışişleri Bakanları hazırlık toplantısı oturum aralarında bir araya geldi.

İki bakan, Gazze Şeridi ve çevresindeki tehlikeli durumla ilgili gelişmeleri, artan askeri operasyonlar nedeniyle silahsız sivillere verilen zararın devam etmesini ve uluslararası toplumun zorla yerinden edilmeyi önleme konusunda üzerine düşen rolü oynamasının önemini ele aldı.

İki taraf ayrıca askeri tırmanışın derhal durdurulması, insani yardımların ve tıbbi malzemelerin ulaştırılması için uluslararası aktörlerle iletişimi yoğunlaştırma yollarını görüştü. Bunun yanı sıra, Filistin halkının beklentilerini karşılayan adil, kapsamlı ve tarafsız bir çözüm bulma konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.