Siyasilerden 10 Kasım mesajı

DEREN KOCAMANOĞLU-10.11.2023-HİBYA- Siyasiler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıl dönümü için anma mesajı yayımladı.

Siyasilerden 10 Kasım mesajı
Yayınlama: 10.11.2023
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, mesajında Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85. yılında saygı ve rahmetle yad ediyorum. Vatan müdafaasında canını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimize minnettarız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 10 Kasım dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85'inci yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun. Aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizin, vefat eden tüm gazilerimizin makamları ali, mekanları cennet olsun.”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, mesajında “Milli Mücadele'nin Başkumandanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yıl dönümünde rahmet ve minnetle yad ediyor, bizlere bu toprakları vatan kılan bütün kahramanlarımızı şükranla anıyorum.” ifadesine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mesajı şu şekilde:

mesajında “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde rahmet ve minnetle yad ediyorum. Aziz milletimizin her daim idrakinde olduğu gibi tüm dünya milletleri nezdinde de büyük bir lider olarak addedilen Atatürk’ün en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti, eğitimle büyüyen nesillerin omuzlarında yükselecektir.”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın mesajı şöyle:

“Cumhuriyetimizin her kuşağı, onun öncülük ettiği Milli Mücadeleden ilham aldı. Ebediyete irtihalinin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyoruz.”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, mesajında “Cumhuriyetimizin banisi, Milli Mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde rahmet ve minnetle yad ediyorum. Kurduğun Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız.” ifadesine yer verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu, Milli Mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ahirete irtihalinin 85. yıl dönümünde saygı ve rahmetle yad ediyorum.” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yılında saygıyla anıyorum. Milli dış politikamızla ülkemizin egemenlik ve bağımsızlığını güçlendirme kararlılığımızı bu vesileyle tekrar vurguluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla yad ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde anarak,  “Tam Bağımsızlık idealine sahip çıkarak ülkemizi güçlendirmek ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine yükseltmek adına çalışmaya devam edeceğiz. Milli sanayimizi büyütecek, Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimize muhakkak ulaşacağız. Cumhuriyet Türk gençliğinin omuzlarında ilelebet yaşayacak.” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu mesajı yayımladı:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yılında rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyoruz”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Atatürk; asil milletimize esaret prangasının vurulmak istendiği, ümitlerin tükendiği bir dönemde istiklal ve hürriyet aşkıyla harekete geçmiş; Millî Mücadelemize liderlik ederek, tüm imkansızlıklara rağmen verilen mücadeleyi zaferle taçlandırmıştır. Bugünkü büyük ve güçlü Türkiye’nin temellerini atan Atatürk’ün, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolundaki hayalleri ve hedefleri, bütün faaliyetlerimizde yolumuzu aydınlatmakta, azim ve kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelelerde en büyük motivasyon kaynağımız olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan ve millet uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; hayatta olan gazilerimiz ile şehit ve gazi ailelerimize saygılarımı sunuyorum. Aziz Atatürk. Vatan sana minnettardır. Ruhun şad olsun.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, mesajında “Vefatının 85. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu vesileyle istiklalimiz uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha minnetle yad ediyorum.” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 10 Kasım dolayısıyla yayımladığı mesajda “Aziz Türk milletinin umudu, gururu ve en kıymetli mücadelesinin adı; Mustafa Kemal'dir… Mavi gözlü bozkurdumuz, Atatürkümüzü saygı, rahmet ve minnetle anıyorum… Biz ondan razıyız, Allah da razı olsun. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak’ın mesajı şu şekilde:

“Milletler, yetiştirdikleri büyük evlatlarıyla soluk alır.  Ulusumuz da büyük evladı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, tam bağımsızlık şiarıyla devrin egemen güçlerine karşı durdu, boynuna takılmak istenen prangaları kırıp attı, yeniden soluk aldı. Atatürk bu ulusun bir evladı olmanın yanında, Cumhuriyetimizin kurucu babasıdır. Büyük Önder, ülkemizin kurucu değerlerinin ve bu milletin omuz omuza verdiğinde neleri başarabileceğinin simgesidir. Vefatının yıl dönümünde; Atamızı, silah arkadaşlarını ve bu ülke için canını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.