Piyasalar sessiz kalırken Ethereum’da on-chain hareketler artış gösteriyor

Kripto para piyasaları, son dönemde oldukça sakin günler geçirirken, Ethereum’daki on-chain hareketlerde artış gözlemleniyor. Dijital token alım satım platformu Bitfinex tarafından bu hafta yayımlanan Alpha Raporu, kripto para piyasalarına ilişkin son gelişmelere dair önemli detayları ortaya koyuyor.

Piyasalar sessiz kalırken Ethereum’da on-chain hareketler artış gösteriyor
Yayınlama: 20.09.2023
0
A+
A-

Layer 2 (L2) ağlarındaki on-chain faaliyetler boğa piyasası zirvelerine yakın seyreden Ethereum'un Polygon, Arbitrum ve diğerleri gibi L2 ağları, ana ağın beş katı hızda işlem gerçekleştiriyor. Kilitli Varlıkların Toplam Değeri (TVL) yaklaşık 21,45 milyar dolarda sabit kalırken, L2 ölçeklendirme çözümlerine kilitlenen varlıklar iki katından fazla artarak 9,56 milyar dolara yükseldi.

Ocak ayından bu yana, 35 milyar dolar değerinde 1,3 milyon Bitcoin kısa vadeli yatırımcılar (STH) tarafından elden çıkarıldı. Kısa vadeli yatırımcıların bu tutumu bahsi geçen zaman zarfında Bitcoin adına ciddi rol oynadı. Ortalama fiyatı 20.500 dolar civarında seyreden BTC için bu fiyat stratejik bir seviye haline gelmiş durumda. Geçen ay 28.200 dolar civarında seyrederken, uzun vadeli yatırımcıların (LTH) satış işlemleri sonrası kısa vadeli yatırımcıların devreye girdiği gözlemlenmişti. Ancak mevcut durum, kısa vadeli yatırımcıların bu varlıkları boşalttığını ve uzun vadeli yatırımcıların tekrar satın alma fırsatından yararlandığını gösteriyor. 

Ekosistem geçmişten beri devam eden sorunlarla boğuşmaya devam ediyor

Geçtiğimiz hafta kripto manşetlerine ise Blackrock, Fidelity, Invesco ve Ark Invest'in önceki başvurularını yansıtan, Bitcoin spot ETF'si için onay arayan en son geleneksel varlık yöneticisi Franklin Templeton hâkim oldu. Bu, kripto geleceği için iyiye işaret olsa da ekosistem hâlâ geçmişten beri devam eden sorunlarla boğuşmaya devam ediyor. Bunlara ek olarak, eski FTX CEO'su Sam Bankman-Fried (SBF) hapisten çıkma girişiminde başarısız olurken Binance.US, artan düzenleyici incelemeler nedeniyle CEO'sunun istifasını duyurdu. Ayrıca Genesis Global Capital, kripto spot ve türev ticaret operasyonlarına son verdiğini duyururken Bybit, Ekim ayında Birleşik Krallık regülasyonlarının sıkıştırmalarına hazırlık yapma amacıyla Birleşik Krallık piyasasını boşaltma kararını açıkladı. 


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.