Nilüfer’in gönül projesi Samandağ’da hizmete açıldı

Nilüfer Belediyesi öncülüğünde, Samandağ Belediyesi’nin yanı sıra, Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu ve Nilüfer’deki kadın derneklerinin destekleriyle Hatay Samandağ’da hayata geçirilen anaokulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Nilüfer’in gönül projesi Samandağ’da hizmete açıldı
Yayınlama: 16.11.2023
0
A+
A-

Açılışta Samandağ Belediyesi Nilüfer ATÖF Anaokulu tam anlamıyla bir dayanışmanın ürünü olduğunu vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “6 Şubat deprem felaketinin ardından aklımız, gönlümüz hep buradaydı. Yaraları sarmak için her zaman dayanışma içinde olduk. Samandağ’ın Bursa’da bir kardeş belediyesi var. Bu anaokulunu da dayanışma ile kurduk. Bu proje Nilüfer ve Samandağ Belediyelerinin yanı sıra, Almanya’daki 16 derneğin oluşturduğu Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu ve Nilüfer’deki kadın derneklerinin destekleriyle gerçekleşmiş bir projedir.” dedi.

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ise, depremin ardından bölgeye yardıma koşan ilk kurumun Nilüfer Belediyesi olduğunu vurgulayarak, “Nilüfer Belediyesi sadece bu okulun yapımında katkı sunmadı. Samandağ’a ilk konteyner kenti kuran yine Nilüfer Belediyesi oldu. Burada yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için her zaman yanımızda oldu.” ifadelerini kullandı. Depremin en büyük mağdurlarından birinin çocuklar olduğuna dikkat çeken Eryılmaz, “Çocuklarımız, bazı anlamda kendilerini sahipsiz hissediyor. Bu okulda, konteyner kentlerde yaşayan çocuklarımıza ücretsiz eğitim vereceğiz. Başta Nilüfer Belediyesi olmak üzere ATÖF ve projeye destek olan herkese şahsım ve Samandağ halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.

ATÖF Başkanı Yücel Tuna da, bu projeyle iyi ve kötü günde birlikte olma ve dayanışma ruhunu hep birlikte yaşadıklarını ifade ederek, “Bu felaketin ardından bizim amacımız ailesini kaybeden, okulsuz kalan çocuklarımızın yardımına koşmaktı. Almanya’nın farklı eyaletlerinde bir araya geldik. İlk etapta konteyner alanı olarak düşündüğümüz proje, Nilüfer Belediyesi’nin destekleriyle büyüdü ve bugünkü halini aldı. Dayanışma içinde herkesin iftihar edeceği bir eğitim yuvası oldu.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.