Malatya’da Muhtarlar Günü etkinliği

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Nikah Sarayında bir program gerçekleştirildi.

Malatya’da Muhtarlar Günü etkinliği
Yayınlama: 19.10.2023
0
A+
A-

Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayında düzenlenen programa Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MHP MKY Üyesi Eyüp Gönültaş, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları, il ve ilçe muhtar derneklerinin başkanları, muhtarlar, daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının akabinde İsrail tarafından Filistin’e yönelik düzenlenen hain saldırılar sonrası şehit olan masumlar için okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından şehitler için dua edildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Şehitler için okunan dua sonrasında protokol konuşmalarına geçildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da yaptığı konuşmada  “Muhtarlık müessesi 1829 yılında II. Mahmut döneminde Yeniçeri Ocağı’nın kapatılmasıyla birlikte yerleşim birimlerindeki asayişin temin edilebilmesi için o dönemde kurulmuştur. 2015 yılında da Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlarımızın bir günü olsun dedi ve 19 Ekim 2015 gününden beri Muhtarlar Günü olarak kutlanıyor. Ben bütün muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor ve tebrik ediyorum.  Muhtar bir mahallenin bir köyün sırdaşıdır, gardaşıdır, gönüldaşıdır, annesidir, babasıdır. Bir sıkıntısı olan varsa çözümü için muhtara gider. Dolayısıyla muhtarlık konum olarak önemli bir müessesedir. Devlet organlarıyla, yerel organlarla kendi mahallesinin ve köyünün arasında ilişkiyi kurması anlamında da önemlidir.  Diğer taraftan da muhtarlık seçimi itibariyle en demokratik seçilen ve demokrasinin en üst seviyede telakki ettiği bir seçim sonucudur. Muhtar mahallenin en güvenilir kişisi, en itibar edilen kişisi, en iyi kanaat önderi, problem çözen kişi olarak değerlendirilir. Bizim nezdimizde muhtarlar toplumun beş duyu organlarıdır. Onlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda biz de yol haritamızı ve yol pusulamızı belirleriz. 2019 yılından sonra seçilen muhtarlarımız büyük sıkıntılar yaşadılar. Yerel yönetim olarak muhtarlarımızla çalışma imkânını hep birlikte yaşadık. Depremdeki sıkıntıları hep birlikte yaşadık.” ifadesini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.