Kıymetlilerin üzerinde baskı devam ediyor

Altının üzerindeki satış baskısı durmaksızın devam ederken, yedinci seansı da üst üste kayıpla tamamlamış oldu. ABD’deki resesyon kaygıları devam ederken, altın dünkü seansa 1833 dolar/onstan seansa başladı.

Kıymetlilerin üzerinde baskı devam ediyor
Yayınlama: 04.10.2023
3
A+
A-

Altının üzerindeki satış baskısı durmaksızın devam ederken, yedinci seansı da üst üste kayıpla tamamlamış oldu. ABD’deki resesyon kaygıları devam ederken, altın dünkü seansa 1833 dolar/onstan seansa başladı. Satış baskısından kaçamayan sarı maden, gün içindeki satış baskısıyla 1815 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilerek geçtiğimiz Mart ayından bu yana kaydettiği en düşük seviyeyi kaydetmiş oldu. Gün sonuna doğru toparlanma gayesinde hareket etse de altın günü kayıpla tamamlamaktan kaçamadı. Dünkü seansı 1823 dolar/ons seviyesinden günü yüzde 0,3 kayıpla kapatmaktan kaçamadı.

 

Gümüş dünkü seansta 20,70 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilerek son altı ayın en düşük seviyesini kaydetmiş olmasına rağmen, günü artıda kapatmayı başarmış oldu. 21,04 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 21,16 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,6 kaybı hanesine yazdı.

 

Platin dünkü seansında kayıp yaşamaya devam ederken, son bir yılın en düşük seviyesini kaydettiği bir seansı geride bıraktı. 881 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 872 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,1 kaybı hanesine yazdı.

 

Paladyum da diğer kıymetlilerle benzer şekilde satıcılı bir günü geride bırakmasının yanı sıra, son 5 yılın en düşük seviyesini kaydettiği bir günü geride bıraktı. 1206 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum,1176 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 2,5 kaybı hanesine yazdı.

Kaynak TROY


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.