İzmir’de Çiğli Tramvayı hizmete girdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, temeli üç yıl önce atılan Çiğli Tramvayı’nı törenle hizmete açtı.

İzmir’de Çiğli Tramvayı hizmete girdi
Yayınlama: 27.01.2024
6
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Tramvay Atölyesi noktasından Çiğli Tramvayı'na binerek tören alanına geldi. Törene Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin, dernek, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile bürokratlar katıldı.

“Bugün, İzmir halkının hakkını söke söke aldığı gündür”

Açılış töreninde konuşan Başkan Soyer, “Bugün, her türlü haksızlık, hamaset ve yobazlık karşısında dimdik duran İzmir’in günüdür. Bugün, oyunu her zaman demokrasiden, laiklikten, Atatürk’ten yana kullandığı için üvey evlat muamelesi gören İzmir halkının hakkını söke söke aldığı gündür. Bugün, İzmirlilere verdiğimiz sözü tutmanın haklı gururunu, heyecanını yaşadığımız gündür. Çiğli Tramvayı şehrimize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

“19 Şubat'a kadar deneme seferleri ücretsiz”

Çiğli Tramvayı ile ilgili de bilgi veren Başkan Soyer, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına nakşettiğimiz bu eser, Çiğli Tramvayımız, toplamda 14 duraktan ve 12 kilometreden oluşuyor. Karşıyaka’daki mevcut tramvay hattıyla bağladığımız Çiğli Tramvayı ile günde 100 bin İzmirliyi güvenle seyahat ettireceğiz. Metromuzun 19 Şubat’a kadar devam edecek olan deneme seferleri, tüm yolcularımıza ücretsiz hizmet verecek.” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.