İzmir Büyükşehir’den 2023’te çiftçiye bir milyon fide destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda, Can Yücel Tohum Merkezi’nde yetiştirilen 100 bin atalık kışlık sebze fidesi, Büyükşehir’in üretici pazarlarındaki çiftçilere dağıtıldı.

İzmir Büyükşehir’den 2023’te çiftçiye bir milyon fide destek
Yayınlama: 28.11.2023
4
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından atalık yerel tohumların geliştirilmesi için kurulan Can Yücel Tohum Merkezi’nde yetiştirilen 100 bin kışlık sebze fidesi üreticilere dağıtıldı. Özel olarak yetiştirilen brokoli, karnabahar, piramit karnabahar, lahana, Brüksel lahanası, azman lahana, karalahana olmak üzere 7 çeşitten oluşan fidelerin, 60 bini Kültürpark’ta ve 40 bini Buca’da kurulan üretici pazarlarındaki çiftçilere dağıtıldı. Çiftçiler atalık sebze fidelerini tarlalarında yetiştirip, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üretici pazarlarında halkla buluşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Eğitim Ar-Ge Ve Koordinasyon Şube Müdürü Serkan Solak, 2023 yılında bir milyon fide hedefine ulaşmak için çalıştıklarını belirterek, “Bu fideler bizim atalık yerel tohumları kullanarak Can Yücel Tohum Merkezi’nde ürettiğimiz fideler. Bu çalışmalarla üreticilerimizin girdi maliyetlerini azaltmış oluyoruz. Onlara destek oluyoruz. Kültürpark’ta açılan üretici pazarımızda yaklaşık 80 üreticiye bu fidelerimizi veriyoruz. Onlar da üretmiş oldukları ürünleri halkımızla buluşturuyorlar. Bizler çiftçilerimizin yanında olmaya, üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi İnci Ciritoğlu, desteklerden dolayı Başkan Tunç Soyer'e teşekkür ederek, “Tunç Soyer’in desteğiyle, Neptün Soyer’in desteğiyle hem kooperatifçi olmayı, hem üretmeyi, hem de yoktan var etmeyi öğrendik. Bize kışlık ve yazlık fideler veriyorlar. Yazlık fidelerimiz çok verimliydi. İnşallah kışlık fidelerimiz de öyle olacak. Bize verilen yerel tohumlar, hibrit tohumlardan daha verimli. Çünkü ektikten sonra biz de tohum alıyoruz” dedi.

Üretici pazarlarına katkı sağlayan desteklerin çiftçilerin ekonomisine olumlu etki yaptığını vurgulayan çiftçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu tarz çalışmalarının devam etmesini ve yerel tohum kullanımının teşvik edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade ettiler.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.