İVEDİK OSB BAŞKANI HASAN GÜLTEKİN, “TEKNOLOJİ ODAKLI GİRŞİMCİLİK EKOSİSTEMİMİZLE TÜRKİYE EKONOMİSİNE DEĞER KATIYORUZ”

İvedik Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, 2023 yılı sonu münasebetiyle sanayi ve ekonomiye yönelik yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin en büyük 2. OSB’si olarak, ekonomiye, istihdama ve girişimcilik ekosistemine bu yılda büyük başarılara imza atarak, Türkiye ekonomisinin büyümesine değer kattık dedi.

İVEDİK OSB BAŞKANI HASAN GÜLTEKİN, “TEKNOLOJİ ODAKLI GİRŞİMCİLİK EKOSİSTEMİMİZLE TÜRKİYE EKONOMİSİNE DEĞER KATIYORUZ”
Yayınlama: 02.01.2024
9
A+
A-

İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, 2023 yıl sonu değerlendirmesinde,” İvedik OSB olarak firma sayılarımızdaki artış, üretimdeki yükseliş ve buna bağlı olarak istihdam sayılarımızın belirlenenin üzerinde olması, İvedik OSB olarak bu yılda Türkiye ekonomisinin büyümesindeki üstümüze düşen görevi yerine getirdiğimizi bizlere göstermektedir dedi. Başkanı Gültekin,” İvedik OSB olarak1987 yılında kuruluşumuzdan itibaren hiç durmadan üreterek 26 yılımızı 2023 itibarıyla geride bıraktık” dedi.  Başkan Gültekin, İvedik OSB Yönetimi olarak, bölge sanayimizin yapısal ve güncel sorunlarının çözüme kavuşturmak, ulusal ve uluslararası platformlarda rekabet gücünün arttırılması, ülke ekonomisinin gelişmesine öncülük etmek ve tüm bu çalışmalarımızı yaparken; teknolojiyi, ekonomiyi ve ticari hayatın her yönüyle değerlendirilmesi ve geliştirilmesini desteklemek misyonuyla hareket ettiklerini belirtti.

Üretim ’de 100. Yılımız ve Yeni Türkiye Yüzyılımız

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve gazilerimizin 100 yıl önce verdikleri milli mücadele sonrası yeniden toparlanış için en büyük dayanak yerli ve milli üretim odaklı bir ekonominin siyasi bir irade olarak ortaya koyulduğunu belirten Başkan Gültekin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tam bu istikamette çalışmalarımızı bugün de hız kesmeden sürdürdüklerini ifade etti. Başkan Gültekin, son yıllarda yaşanan büyük ekonomi felaketleri altında Tüm Dünyada yaşadığımız salgın ve onun zarara uğrattığı ekonomik durgunluğu ve çıkmazlarını,  Türkiye olarak  20 yıldaki sanayi üretimimiz, teknoloji alt yapı yatırımlarımız ve savunma sanayimizdeki yüksek teknoloji üretimlerimizin sayesinde atlatmaya devam ettiklerini belirten Başkan Gültekin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  “Türkiye’yi en büyük sanayi ve ticaret merkezlerinden biri haline getireceğiz “sözüne kulak verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, şöyle devam etti.

Teknopark Ankara Türkiye İçin Doğru Bir Model“Türkiye’deki ilk uygulamalı teknopark olan, Teknopark Ankara’yı, bölge sanayicimizin AR-GE ve teknoloji odaklı yeni nesil ürün üretim kabiliyetlerini arttırmak hedefiyle yola çıktıklarını belirten Başkan Gültekin, “Türkiye’nin gelecek hedefleri doğrultusunda başlattığımız ve bölgeyi bir Ar-Ge vadisine dönüştürme amacının yapı taşlarından olan Teknoparkı faaliyete geçirerek Türkiye’de doğru bir modele imza attık dedi.

Başkan Gültekin, “Savunma, elektronik ve bilişim sektörlerine yönelik, içerisinde üretilebilir alanlar, Ar-Ge ofisleri, kuluçka merkezi, ortak üretim alanları, teknoloji transfer ofisi ve ticarileşme merkezi, endüstriyel tasarım ve prototip merkezi, test, laboratuvar ve kalibrasyon merkezi ile sosyal donatıların olduğu bir ‘Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak toplamda 120000 m2 alan üzerine kurulu ve 45000 m2 kapalı alana sahip Teknopark Ankara, Mayıs 2017 tarihi itibariyle faaliyete geçirdik. Başkan Gültekin, özellikle sanayi bölgesinde olması ve üretilebilir alanlara yer vermesi nedeniyle diğer teknokentlerden farklı bir vizyon ve misyonu taşımaktadır diye belirtti. Teknokent bünyesinde yürütülen ve Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacak projelerin bazılarının “İnsansız Hava Araçları Ur-Ge Projesi.

Medikal Sektörü Ur-Ge Projesi. Yenilik, Doğrulama ve Ticarileşme Merkezi Projesi “olduğunun altını çizdi.

Başkan Gültekin, yapılan çalışmalar, gösterilen gayretler, sarf edilen çabalar ve harcanan mesailerin hedefinde; ‘daha güçlü bir Türkiye’nin varlığına katkı sağlayabilmek’ olduğunu belirterek “Hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmaların bölgemize, şehrimize ve ülkemize 2023’te olduğu gibi 2024 yılı ve Türkiye Yüzyılımızda da hayırlı olmasını diliyorum dedi.

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.