İsveç bayrağı NATO Karargahı’nda göndere çekildi

Brüksel, 11 Mart (Hibya) – İttifaka üyeliği onaylanan İsveç’in bayrağı, 11 Mart 2024 Pazartesi günü ilk kez NATO Karargahı’nda göndere çekildi.

İsveç bayrağı NATO Karargahı’nda göndere çekildi
Yayınlama: 11.03.2024
0
A+
A-

İsveç, Kuzey Atlantik Anlaşması'na katılım belgesini 7 Mart'ta Washington'da ABD hükümetine sunarak NATO'nun 32. Müttefiki oldu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç'in katılımı münasebetiyle bayrak dikme töreni için İsveç Başbakani Ulf Kristersson'u NATO Karargâhında karşıladı.

Tören öncesinde konuşan Stoltenberg, Başbakan Kristersson'a güçlü kişisel liderliği ve İsveç'i NATO'ya sokma konusundaki kararlılığından dolayı teşekkür etti ve “İsveç, özgürlük ve güvenliğimizin nihai garantisi olan 5. Madde koruması altında NATO masasında hak ettiği yerini almıştır. Hepimiz birimiz için, birimiz hepimiz için” dedi.

İsveç milli marşı ve NATO marşı çalınırken, İsveç bayrağı da diğer 31 Müttefikin bayraklarına katılmak üzere göndere çekildi. Bayrak çekme törenleri Mons'taki (Belçika) Müttefik Harekat Komutanlığı'nda (SHAPE) ve Norfolk, Virginia'daki (Amerika Birleşik Devletleri) Müttefik Dönüşüm Komutanlığı'nda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Başbakan Kristersson'un yanında yer alan Genel Sekreter şunları söyledi: “İsveç'in katılımı, NATO'nun kapısının açık kaldığını bir kez daha gösteriyor. Kimse kapatamaz. Her milletin kendi yolunu seçme hakkı vardır ve hepimiz özgürlük ve demokrasi yolunu seçiyoruz.”

NATO'nun bu yıl 75'inci yıl dönümünü kutlayacağını kaydeden Stoltenberg, Avrupa ile Kuzey Amerika arasındaki transatlantik bağın özgürlüğümüzü ve güvenliğimizi güvence altına aldığını vurguladı. İsveç'in Avrupa-Atlantik güvenliği açısından kritik bir zamanda daha güçlü bir NATO'nun inşasına yardımcı olacağını söyleyen kendisi, “NATO'ya katılmanın İsveç için iyi, Kuzey'de istikrar için iyi ve tüm İttifakımızın güvenliği için iyi olduğunu” ekledi.

NATO'nun bu yıl 75'inci yıl dönümünü kutlayacağını kaydeden Stoltenberg, Avrupa ile Kuzey Amerika arasındaki transatlantik bağın özgürlüğümüzü ve güvenliğimizi güvence altına aldığını vurguladı. İsveç'in Avrupa-Atlantik güvenliği açısından kritik bir zamanda daha güçlü bir NATO'nun inşasına yardımcı olacağını söyleyen Genel Sekreter, “NATO'ya katılmanın İsveç için iyi, Kuzey'de istikrar için iyi ve tüm İttifakımızın güvenliği için iyi olduğunu” ekledi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.