İş dünyasından 100. Yıl mesajları

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı tüm ülkede çeşitli etkinlikler ile kutlanırken, iş dünyası da kutlama mesajları yayınlıyor. İş dünyası temsilcileri Cumhuriyetin gelecek yıllara da güçlü bir şekilde ulaşması için çalışmaya devam edeceklerini vurguladılar.

İş dünyasından 100. Yıl mesajları
Yayınlama: 28.10.2023
6
A+
A-

Cumhuriyetin 100. Yılı tüm ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanırken, iş dünyası temsilcisi STK ve şirketler de kutlama mesajları yayınlıyor.

‘Türkiye’nin hem ekonomik hem de sosyal kalkınmasına katkı sağlayacağız’

Trendyol Grubu CEO’su Erdem İnan:

“100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü kendimize ilke edinerek, Türkiye’nin Trendyol’u olarak esnafımız, üreticilerimiz, işletmelerimiz, ekibimizle ülkemizin gelecek yüzyıllara daha güçlü bir şekilde ulaşması için çalışıyoruz. Ülkece Cumhuriyetimizin gelecek dönemleri için çok önemli hedeflerimiz var. Biz de bu hedeflere elimizden geldiğince destek olmak için, Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından biri olarak Türkiye’nin üretim gücünü tüm dünyaya ulaştırmayı, tüm satıcılarımızı farklı coğrafyalardaki müşterilerle buluşturmayı kendimize hedef olarak aldık.

2022 yılından bu yana 40 binden fazla satıcımızı ilk kez ihracat yapar hale getirdik. Cumhuriyetimizin gelecek yüzyıllara daha güçlü şekilde ulaşması için tüm Trendyol ekosistemi ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bir yandan köklerimizin olduğu anavatanımız Türkiye’nin hem ekonomik hem de sosyal kalkınmasına katkı sağlarken, yurt dışında da Türkiye’nin üretim gücünün temsilcisi olacağız. Ülkemizin e-ihracatına, Ticaret Bakanlığı’mızın da hedefleriyle paralel olarak en büyük katkıyı sağlamak için çalışacağız.”

‘Var gücümüzle çalışıyoruz’

ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü:

“Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü mücadelenin sonunda kurulan Cumhuriyetimiz bugün 100. yaşını kutluyoruz. Biz de Cumhuriyetimizin daha da ilerlemesi ve ülke ekonomimizin gelişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. ÜNLÜ & Co olarak hedefimiz; Cumhuriyetimiz ikinci yüzyılına girerken gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak. Cumhuriyetimizin her zaman var olacağına olan inancımız ile Cumhuriyet Bayramı’mızı kutluyorum.”

‘Toplumlar ve nesiller arasındaki köprüleri inşa ediyoruz’

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı M. Erdal Eren:

“Yüz yıl önce milletimizin azmi, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının cesareti ile bir cihan harbinin yıkıntıları arasında Cumhuriyetimizin temelleri atılmış, ardından hiç duraksamadan iktisadi bağımsızlık mücadelesine başlanmıştır. Nitekim; Gazi Mustafa Kemal, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi’nin açılışında yaptığı konuşmada; “Bir milletin doğrudan doğruya hayatıyla, yükselmesiyle, düşmesiyle ilgili ve ilişkili olan milletin ekonomisidir.” diyerek ekonominin milletlerin kaderini ne kadar derinden etkilediğini anlatmış, sözleriyle bugün de bize rehber olmuştur.  Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında kazandığımız tecrübeyle rotamızı geleceğe ve tüm dünyaya çevirdik. Ulu Önder Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine ulaşma hedefini düstur edinip, sadece yapıları değil; aynı zamanda toplumlar ve nesiller arasındaki köprüleri inşa ediyoruz.”

‘Atatürk’ün ne kadar vizyoner bir lider olduğunu daha iyi anlıyorum’

Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman:

“Yıllar önce ABD’de dünyanın en büyük aracı kurumlarında çalışırken genç yaşta Türkiye’ye dönmeye karar verdim ve ülkeme dönerken aklımda sadece Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak için elimden geleni en iyi şekilde yapmak vardı. Bugün tam da Cumhuriyet’in 100. Yılına yakışır bir şekilde gururla söyleyebilirim ki, dünyada kruvaziyer liman işletmeciliği sektörünü başlatan grup olarak dünyanın en büyüğüyüz. 1990’ların başında sermaye piyasalarına yapmış olduğumuz katkıları düşününce Atatürk’ün ne kadar vizyoner bir lider olduğunu daha iyi anlıyorum. Cumhuriyet kurulur kurulmaz onlarca genci yurtdışına eğitime gönderip, sonra ülkemizin kalkınma adımlarının öncüsü yapmıştı. Benim bu yurtdışı deneyimim çok sevdiğim ülkeme fayda sağlamama olanak sağladı. Bu açıdan oldukça gururluyum. Geleceğimizin teminatı olan Cumhuriyetimize nice yüz yıllar diliyorum.”

‘7 metre boyunda 700 kilo ağırlığında mermer taşını denize indirdik’

QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulan bu büyük mirası sürdürmek ve daha ileriye taşımak için hep birlikte çalışmalıyız. Cumhuriyetimizin yıl dönümünü coşkuyla kutlayacağımız için çok mutluluk ve gurur duyuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı, tarihimizde çok önemli bir mihenk taşı olarak yerini alacaktır. Atatürk’ün mirasını koruyarak, aydınlık ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin ve Milli Mücadelemizin 100. yılına özel QTerminals Antalya olarak Akdeniz Yelken Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz 100. Yıl kutlamaları için çok mutlu ve gururluyuz. Bu anlamlı günün anısına Atatürk siluetli 7 metre boyunda 700 kilo ağırlığında mermer taşını denize indirdik. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız bu sene ülkemizi daha ileriye taşıma azmi ile doluyuz.”

‘Cumhuriyetimizin temel değerlerini geleceğe taşımak bizim görevimiz’

ERG Şirketler Grubu:

“Sektörümüz olarak ülkemizin geleceğini şekillendirmedeki sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu bilinçle Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkarak Türkiye’nin kalkınmasına ve büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Gelecekte de Türkiye Cumhuriyeti dünya sahnesinde büyük bir güç olarak varlığını sürdürecek. Cumhuriyetimizin temel değerlerini anlamak, korumak ve geleceğe taşımak bizim görevimiz. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun!”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.