İmamoğlu: “Tıptaki geleneklerimizi, gücümüzü kaybediyoruz”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı tamamlanan Ataşehir Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi’ni 14 Mart Tıp Bayramı’nda hizmete açtı.

İmamoğlu: “Tıptaki geleneklerimizi, gücümüzü kaybediyoruz”
Yayınlama: 14.03.2024
5
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Ataşehir Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının özel gününü kutladı.

Sağlık çalışanlarının çalışma şartlarına ve şiddete değinen İmamoğlu, “Bunu söylemekte fayda var. Özellikle yapılan yanlış politikalar on binlerce gencimiz gibi hekimlerimiz için de Türkiye'deki hayatı ve meslek icralarını zorlaştırıyor. Özellikle hekimlerimizin ve diğer sağlık çalışanlarının bu güzel ülke için canla başla çalışanlar insanlarımız,  ülkemizi terk etmek zorunda kalıyor. Bu anlamda giderek eksiliyoruz. Tıptaki geleneklerimizi, gücümüzü kaybediyoruz” dedi.

İmamoğlu, yaşanabilirlik endeksine göre sağlık ve sağlığa erişimin bir şehri yaşanabilir kıldığını belirterek, “İstanbulluların hakkı adil, yeşil ve yaratıcı bir İstanbul'dur. Bu anlamda yani bireyleri, çocukları, kadınları, yaşlıları aileleri sağlıklı ve özellikle çevresi sağlıklı, ekonomisi sağlıklı bir İstanbul var etmektir. Sosyal politikalarımızda da girişim ve girişimcilere verdiğimiz desteklerle de sağlıklı bir İstanbul yalnızca 16 milyon İstanbulluya değil, 85 milyonluk Türkiye'ye iyi geldiğini de yaptığımız hizmetlerle gösteriyoruz.” diye konuşu. 

10 yeni bağımlılıkla mücadele merkezi açacaklarını söyleyen İmamoğlu, “Bağımlılıkla mücadele meselesi Türkiye'nin, İstanbulumuzun özellikle son dönemde niçin en büyük problemlerden birisi olduğunu bu millet, bu idareye merkezi idareye soracak. Yani bir dönem bu işle hayatını geçiren insanlar ortalıkta kol geziyor. Şimdi de her gün birisi öbürüsü yakalanıyorken alkışlanıyorlar. Ben açıkçası söyleyeyim. Yani insan şuna üzülüyor Allah Allah diyorsun. Ya biz bu kadar, bu kadar nasıl mafyanın veya bu işle uğraşanın arasında kaldık? Bunlar ne zaman yerleşti?” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.