IFS, yükselen yapay zeka talebine cevap vererek 2023 3. çeyrekte güçlü sonuçlar elde etti

Kurumsal iş uygulamaları şirketi IFS, yıl başından 30 Eylül 2023 tarihine kadar olan 2023 3. Çeyrek dönemine ait finansal sonuçlarını bugün duyurdu. IFS, yıllık tekrar eden gelirde yüzde 49, Cloud gelirinde yüzde 54 ve lisans gelirinde yüzde 37’lik önemli artışlar kaydederek toplam gelirde yüzde 80’lik etkileyici bir paya sahip olduğunu bildirdi.

IFS, yükselen yapay zeka talebine cevap vererek 2023 3. çeyrekte güçlü sonuçlar elde etti
Yayınlama: 01.11.2023
0
A+
A-

2023’ün başından itibaren yüzde 33'lük gelir artışı

Yıllık tekrar eden gelirde bir önceki yıla göre yüzde 49 artış

Kurumsal iş uygulamaları şirketi IFS, yıl başından 30 Eylül 2023 tarihine kadar olan 2023 3. Çeyrek dönemine ait finansal sonuçlarını bugün duyurdu. IFS, yıllık tekrar eden gelirde yüzde 49, Cloud gelirinde yüzde 54 ve lisans gelirinde yüzde 37'lik önemli artışlar kaydederek toplam gelirde yüzde 80'lik etkileyici bir paya sahip olduğunu bildirdi.

IFS’in hızlı değere dönüştürme taahhüdü, Tele2, Culligan, Van Oord, Roxtec International ve De Havilland gibi global müşterilerden elde edilen büyük başarılar ve geliştirmelerle desteklenmektedir. IFS Cloud tarafından sunulan gelişmiş endüstri çözümleri ve üstün kullanıcı deneyimi, yeni müşteriler kazanılmasını sağlarken mevcut müşterilerin çalışma kapsamlarını genişletmesine sebep oluyor.

Bu durum, IFS'in ESG ve yapay zeka (AI) alanındaki yeteneklerine sürekli yatırım yapmasının, yapay zeka talebini artırdığı bir dönemde meydana geliyor. Genel olarak yapay zekaya olan büyük ilgi ve talep, IFS.ai adını taşıyan yapay zeka mimarisi sayesinde IFS’in tüm yeteneklerine ve müşterilerine değer katmasını sağlıyor.

IFS, yükselen yapay zeka talebine cevap vererek 2023 3. çeyrekte güçlü sonuçlar elde etti

Kısa bir süre önce sunulan Forrester Research'in araştırması, IFS'in teknolojisinin müşterileri üzerinde yarattığı etkiyi yansıtıyor. Bu araştırma, IFS Cloud kullanmanın faydalarını değerlendirerek, ortalama bir müşterinin üç yıl içinde 36 milyon ABD dolarının üzerinde tasarruf sağladığını gösteriyor. Bu tasarrufun 13 milyon ABD dolarından fazlasının sürdürülebilirlik avantajlarına katkı sağladığını belirtiyor.

IFS CEO'su Darren Roos, şu açıklamalarda bulundu:

“Son 12 ayda lisans gelirlerimizdeki yüzde 37'lik artış, müşterilerimizin IFS'e olan güveninin ve ekibimizin özverisinin bir göstergesidir.” Roos, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“IFS, organik büyüme ve satın almalarla değer yaratmaya devam ederek inovasyonun önde gelen bir oyuncusu olarak konumlanan bir teknoloji tedarikçisi haline geldi. IFS.ai, inovasyon tutkumuzun bir uzantısıdır. IFS.ai yapay zekayı herkes için erişilebilir hale getirmede öncü bir rol üstlenmektedir. Hedefimiz, müşterilerimizin ihtiyaçlarını önceden tahmin etmek ve onlara her adımda değer sağlamak için hizmet sunmaktır.”

IFS CFO'su Matthias Heiden ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Makro-ekonomik zorlukların birçok endüstriyi etkilemeye devam ettiği bir gerçektir. Ancak, teknoloji verimliliğini artırma fırsatını ve ihtiyacını anlayan birçok vizyoner müşteri ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. IFS, müşterilere rekabetçi bir avantaj sağlama konusunda güçlü bir konumda. Bu, toplam gelirin 2022'ye göre yüzde 33 ve yıllık tekrar eden gelirin yüzde 49 arttığı önemli bir büyümeye dönüştü.” Heiden, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“2023 performansımızı değerlendirdiğimizde, sadece pazarda daha iyi bir performans sergilemekle kalmıyoruz, aynı zamanda bu güçlü başarıyı diğer ölçütlerden ödün vermeden elde ettiğimiz için gurur duyuyorum; müşterilere ihtiyaç duydukları değeri sunarak önceki yılların güçlü performansını daha da artırıyoruz.”

IFS, yükselen yapay zeka talebine cevap vererek 2023 3. çeyrekte güçlü sonuçlar elde etti

Yazılım ve başarı hizmetleri sayesinde IFS, müşterilerin teknolojiyi en büyük değeri elde etmek için satın almalarını ve kullanmalarını kolaylaştırarak muhteşem Hizmet Anları sunmalarına yardımcı oluyor.

FY2023 için Finansal ve Operasyonel Önemli Noktalar:

2023 Yılının 3. çeyreğinin lisans geliri, 2022'ye göre yüzde 37 artışla 597 milyon Euro olarak gerçekleşti.

2023 Yılının 3. çeyreğinin yıllık tekrar eden gelir, 2022'ye göre yüzde 38 artışla 560 milyon Euro oldu.

2023 Yılının 3. çeyreğinin cloud geliri, 2022'ye göre yüzde 54 artış gösterdi.

2023 Yılının 3. çeyreğinin toplam geliri, 2022'ye göre yüzde 33 artışla 749 milyon Euro olarak gerçekleşti.

*Not: Tüm rakamlar Euro cinsinden ve sabit döviz kuru ile raporlanmıştır.

Yukarıda raporlanan performans, WorkWave'in 2021'in 2. çeyreğinin sonunda bağımsız bir işletme olarak kurulmasından bu yana, IFS Grubu'na katkısını hariç tutarak değerlendirilmektedir.  

Diğer önemli noktalar

IFS, IDC MarketScape'te Lider olarak seçildi: Dünya Çapında Hizmet Yaşam Döngüsü Yönetimi Platformları 2023-2024 Satıcı Değerlendirmesi

IFS, Gartner Magic Quadrant for Cloud ERP for Product-Centric Enterprises, 2023'te Vizyoner olarak seçildi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.