FX analizi

Yurtiçinde yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın Başkanlık edeceği yarınki Enflasyon Raporu öncesinde sakin bir ortam var. Yurtdışında ise önümüzdeki birkaç toplantıda Fed’e yönelik azalan faiz indirim beklentilerine karşın dirençli görüntü sürüyor.

FX analizi
Yayınlama: 07.02.2024
0
A+
A-

USD/TRY: Yurtiçinde yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın Başkanlık edeceği yarınki Enflasyon Raporu öncesinde sakin bir ortam var. Yurtdışında ise önümüzdeki birkaç toplantıda Fed'e yönelik azalan faiz indirim beklentilerine karşın dirençli görüntü sürüyor. Dün tahvil faizlerindeki gerilemenin de etkisiyle kısmi primlerle günü kapatan ABD borsaları bu sabah vadelilerde artıda kalma çabasında. Dolar Endeksi'nde (DXY) de dünkü gerilemenin ardından güç kaybı bu sabah devam ediyor. ABD'de bugün piyasalar üzerinde etkili olabilecek önemli bir veri akışı bulunmuyor. Kur tarafında ise Dolar/TL'de düşük oynaklıkta bir değişiklik yok. Dün hafif gerileme yaşansa da 30,49 seviyesinden kapatan kurda bu sabah hafif yukarı yönlü hareketlilik var.

FX analizi

EUR/USD: ABD'de Fed yetkililerinden gelen temkinli açıklamalar, önümüzdeki toplantılarda faiz indirimlerine yönelik beklentileri azaltmaya devam etti. Ancak, ABD Hazinesi'nin dün gerçekleştirdiği 3 yıllık tahvil ihalesine güçlü talep gelmesinin ardından tahvil faizlerindeki düşüşler borsaları destekledi. 10 yıllık ABD tahvillerinin getirisi 6 baz puan düşüş ile günü tamamladı. Bugün ise rekor büyüklükteki 10 yıllık tahvil ihracı takip edilecek. Dolar endeksi dün %0,3 düşüşle 104,2 seviyesinden günü kapatmasının ardından bu sabah 104,1 seviyesinde seyretmekte. Şu aşamada paritede 1,0810 direnç seviyesine kadar toparlanma görülebilir. Öte yandan 1,0720 seviyesi destek konumunda. 

FX analizi

XAU/USD: Önceki işlem gününde 2.023-2.039 bandında işlem gören Ons Altın seansı 20 günlük ortalamasının üzerinde 2.033 seviyesinde tamamladı. Fed yetkililerinin faiz indirimine yönelik temkinli açıklamaları, ABD tahvil faizlerindeki yükseliş ve bununla beraber dolar endeksinin güçlendiği ortamda değerli maden üzerindeki baskı devam ediyor. Bu hafta açıklanacak ABD verilerinin Ons Altın üzerinde pek bir etkisi olacağını öngörmüyoruz. Baskının devamı halinde öne çıkan destekler 2.020-2.010, öte yandan yukarı yönlü hareketlerde ise 2.045-2.055 direnç olarak takip edilebilir. 

FX analizi

Kaynak Ziraat Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.