Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri MARUF23’te katılımcılarla paylaşıldı

Marmara Belediyeler Birliği tarafından, iki yılda bir uluslararası düzeyde düzenlenen Marmara Urban Forum’a (Marmara Uluslararası Kent Forumu-MARUF23) katılan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirilen şehircilik projelerini yerli ve yabancı katılımcılarla paylaştı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri MARUF23’te katılımcılarla paylaşıldı
Yayınlama: 23.10.2023
2
A+
A-

Marmara Belediyeler Birliğinin (MBB) küresel meseleler ile yerel ihtiyaç ve öncelikleri bir arada değerlendirerek birlikte çözüm arayışına girme çabasını ortaya koyma amacıyla düzenlediği Marmara Urban Forum’un üçüncüsü 45 ülkeden 380 konuşmacı ve 5 bin katılımcı ile İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Panelde Eskişehir ile birlikte İspanya’dan Valencia, Fransa’dan Marsilya, Romanya’dan Cluj-Napoca, Yunanistan’dan  Midilli ve Türkiye’den Konya şehirleri de Şehirler Misyonu ile ilgili projeleri ve çalışmaları hakkında sunum yaptı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’ndan Dr. Vural Yıldırım yaptığı sunumda, Şehirler Misyonu’nu destekleyici projeler olan Doğal Afet Riskinin Minimizasyonu Projesi (Porsuk Çayı Rehabilitasyon Projesi), Eskişehir Hafif Raylı Ulaşım Sistemi Projesi (Tramvay Projesi – Estram), Tematik Parklar (Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı ve Kentpark), Entegre Katı Atık Dönüşüm ve Enerji Üretim Tesisi ile içerisinde yer alan sera, iklim ve ulaşım planları (SECAP, SUMP ve Ulaşım Master Planı), farkındalık artırma faaliyetleri ve uluslararası ağ üyelikleri hakkında bilgiler verdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.