‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nin tanıtım toplantısını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi
Yayınlama: 01.11.2023
0
A+
A-

Bakan Tekin, proje ile öğrencilerin dört dil becerisini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Proje kapsamında dilimizin öğrencilerimiz tarafından doğru kullanımı için okul öncesinden liseye tüm kademelerde öğrencilerimizin ilgi, istek ve yeteneklerine uygun faaliyetler gerçekleştirerek uygulayacağız. Her kademedeki öğrencilerimiz için ayrı ayrı eylem planlarıyla evlatlarımızın Türkçemizin zengin varlığından istifade etmesini istiyoruz.” dedi.

“Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlayan projede sözlük okuma etkinliğini merkeze alıp aile buluşmaları, etkileşimli kitap okuma, uzmanlarla söyleşiler, Türk klasikleri ve şiir okumaları gibi farklı birçok etkinlik yer alacağını aktaran Bakan Tekin, şu ifadeleri kullandı:

“Türkçemizin güzelliklerinin bugüne ulaşmasına vesile olan tüm değerlerimizi rahmetle yad ediyorum. Onlar kadar kıymetli eserler bırakacak evlatlar yetiştirmek için bu projeyi önemsiyorum. Türkçemize hizmet edecek bu projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.