“Çin ve ABD halkları arasındaki temasların yoğunlaşmasını umuyoruz”

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, Çin ve ABD halkları arasındaki temasların yoğunlaşmasının temenni edildiği belirtildi.

“Çin ve ABD halkları arasındaki temasların yoğunlaşmasını umuyoruz”
Yayınlama: 11.03.2024
5
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, Çin ve ABD halkları arasındaki temasların yoğunlaşmasının temenni edildiği belirtildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, San Francisco Belediye Başkanı London Breed ve ABD’li farklı kesimlerden temsilcilerin Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’e gönderdiği mektubu değerlendirdi.

Sözcü, Çin ve ABD halkları arasındaki temasların güçlenmesini, yeni dönemde iki halk arasındaki dostluğun ve karşılıklı yarar sağlayan Çin-ABD işbirliği modelinin öyküsünü birlikte yazmayı sürdürmeyi umduklarını ifade etti.

Pandaların Çin-ABD halkları arasında dostluk elçileri olduğuna dikkat çeken Çinli sözcü, pandaların korunması konusunda ABD ile işbirliği yapmaya, iki halk arasındaki dostluk ve anlayışı pekiştirmeye devam edeceklerini söyledi.

San Francisco Belediye Başkanı London Breed ve ABD’li farklı kesimlerden temsilcilerin kaleme aldığı mektupta, geçen yılın kasım ayında Xi Jinping’in San Francisco kentinde yaptığı konuşmada ikili ilişkilerin halk nezdindeki temeline odaklandığının altı çizildi.

Mektupta, San Francisco Hayvanat Bahçesi’nin Çin’den panda gönderilmesi için hazırlık yaptığı da kaydedildi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.