Çin: “İki devletli çözüm” yerine getirilmelidir

Çin’in Ortadoğu Özel Temsilcisi Zhai Jun, Mısır Dışişleri Bakanlığı Filistin Dairesi Bakan Yardımcısı Osama Khedr ile Filistin ve İsrail arasındaki mevcut durumu ele almak üzere telefonla görüştü.

Çin: “İki devletli çözüm” yerine getirilmelidir
Yayınlama: 11.10.2023
0
A+
A-

Çin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Zhai Jun, Mısır Dışişleri Bakanlığı Filistin Dairesi Bakan Yardımcısı Osama Khedr ile Filistin ve İsrail arasındaki mevcut durumu ele almak üzere telefonla görüştü.

Zhai Jun, Filistin ve İsrail arasında artan gerilim ve şiddetten büyük endişe duyduklarını belirtti. Zhai ayrıca, çatışmanın sebep olduğu sivil kayıplardan dolayı üzgün olduklarını ifade etti.

Zhai Jun, sivilleri hedef alan eylemlere karşı olduklarını vurgulayarak, taraflara derhal ateşkes ilan etmeleri çağrısında bulundu. Filistin-İsrail çatışmasının sürekli bir döngü içinde devam etmesinin sebebinin, Filistin sorununun adil bir şekilde çözülememesi olduğuna işaret etti. Bu sorunun temel çözümünün “iki devletli çözüm” olduğunu tekrarladı.

Uluslararası toplumun “iki devletli çözümü” aktif olarak desteklemesi gerektiğini belirten Zhai Jun, Mısır ile işbirliği yaparak tarafları en kısa sürede ateşkese çağırmaya ve Filistin halkına insani yardım sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Osama Khedr ise, Çin'in Filistin meselesine olan adil yaklaşımını takdirle karşıladıklarını belirtti ve Filistin sorununun, Birleşmiş Milletler kararlarına uygun olarak “iki devletli çözüm” temelinde çözülmesi gerektiğini vurguladı.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.