CHP Genel Başkanı Özel: “Ülkemiz, çok zor bir dönemden geçti”

DEREN KOCAMANOĞLU-14.11.2023-HİBYA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Özel: “Ülkemiz, çok zor bir dönemden geçti”
Yayınlama: 14.11.2023
0
A+
A-

Özel’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultayları, başka partilerden farklı olarak liderlerinin göreve devamları tasdik etmek için görevlendirmiş delegelerden değil, görev vermeye gelmiş delegelerden oluşur. O delegeler bize, size, hepimize Atatürk’ün partisini en kısa zamanda iktidar yapma görevi vermiştir. Bu görevi alıyoruz, kabul ediyoruz ve hep birlikte söz veriyoruz.

Ülkemiz, çok zor bir dönemden geçti. Tek adam rejiminin gitgide otoriterleştiği, demokrasi kanallarının tıkandığı, hukukun rafa kaldırıldığı bir dönemde 13 yıl boyunca partimizin genel başkanı olarak Adalet ve Kalkınma Partisi’ne karşı büyük bir mücadele vermiş Artvin Şavşak’ta bir de şehit verdiğimiz silahlı saldırıda PKK terör örgütünün hedefi olmuş, Çubuk’ta bir şehit cenazesinde linç girişimine uğramış, içine girdikleri evin ‘Yakalım burayı’ diye sesler arasında sakin ve metanetle kendini ve partisini korumuş, Ankara’dan İstanbul’a 432 kilometre ‘hak, hukuk, adalet’ diyerek yürümüş, dünya siyasi tarihine geçmiş, bana, bu salondaki hepimize ve bu partiye çok emeği olan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu saygıyla selamlıyorum.

Emekleri unutulmaz, ona vefamızı her fırsatta hep birlikte, her zaman göstereceğiz. Kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum.

Bir kurultayı geride bıraktık, o kurultay kaybedeni olmayan bir kurultaydır. Ne kaybedeni vardır ne kazananı Özgür Özel’dir. Kurultayımız CHP’nin kazandığı ve Türkiye’nin kazandığının çok yakın zamanda anlaşacağı bir kurultaydır.

CHP’nin gölge kabinesinin 9’u kadın, 9’u erkekten oluşuyor. Gölge kabinemizi toplumun tam yarısını oluşturan ve hepimize emekleri olan bütün kadınlara emanet ediyorum. Türkiye’nin kadınları şunu görsün: Bir tarafta kadına ‘Sen aileden anlarsın’ diyen geri kalan bütün işlere erkekleri layık gören bir anlayış var. Bir tarafta ‘Eşitiz. Bir elmanın iki yarısıyız. Ben ne kadarsam, sen o kadarsın. Aramızda kimse öbüründen üstün değil’ diyen bir anlayış var. Bu anlayış, benim anlayışım, partimin anlayışı ama esas olarak bunu bize öğreten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anlayışıdır.

Hatayspor her şeye rağmen matem formasıyla birlikte maçlarını Mersin’de oynayarak büyük başarılara imza atıyor. Hatay’da 6 Şubat’tan beri yüzleri güldüren tek olay, Hatayspor’un başarısı. Biz de Hatayspor’u tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.

Bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin Grup Başkanı’nın ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın Hatay, şahsi meselesidir. Unutmayacağız, unutturmayacağız.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun önderliğinde İstanbul’dan Ankara’ya doğru yürüyor. Şu anda Düzce ile Eskişehir arasındalar. Takip ediyoruz, ilgili arkadaşlarımız takip ediyor. Vardıklarında Ankara’da cuma günü ben, grubum ve Ankara’daki üyelerimiz DİSK ile birlikte Ulus’a kadar yürüyeceğiz ve onların yürüyüşlerine destek vereceğiz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.