Bursa’da 27. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başladı

 Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 27. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başladı.

Bursa’da 27. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başladı
Yayınlama: 11.11.2023
1
A+
A-

Bursa’nın kültür sanat anlamında uluslararası marka etkinliklerinden olan Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nin açılış töreni Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 12 bin çocuk ve genci ücretsiz olarak tiyatro ile buluşturacak festivalde Türkiye’nin farklı şehirlerinin yanı sıra Brezilya, İran, Bulgaristan, İtalya, İspanya, Hollanda gibi ülkelerden toplam 17 ekip oyunlarını sahneleyecek. Toplam 12 sahnede, 30 gösterinin yapılacağı, festivalde 6 atölye ve bir de panel gerçekleştirilecek.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Başkanı Sadi Etkeser de 27 yıldır süregelen festivalin, Türkiye’de bu kadar uzun süredir devam eden tek tiyatro festivali olduğunu hatırlattı. Tiyatronun insanları bir araya getiren, empati kurmasını sağlayan, iletişim, sosyal sorumluluk, takım oyunu gibi bir çok faydası bulunduğunu vurgulayan Etkeser, katkıları nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve tüm sponsor firmalara teşekkür etti.

Festival kapsamında oyunlar, Tayyare Kültür Merkezi, Büyükşehir Belediyesi Oda Tiyatrosu, Merinos AKKM, Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu, Barış Manço Kültür Merkezi, Panorama 1326 Fetih Müzesi, ÇEK Sanat Görükle Kültür Merkezi, Gürsu Celal Bey Millet Bahçesi, Celal Sönmez Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi ve Mudanya Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Salonlarında tiyatro severlerle buluşacak.

Bursa’da 27. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başladı


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.