Bursa Karacabey’deki itfaiye binası yenilenerek hizmete alındı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karacabey’de yapımı tamamlanan itfaiye hizmet binasını düzenlenen törenle hizmete aldı.

Bursa Karacabey’deki itfaiye binası yenilenerek hizmete alındı
Yayınlama: 21.02.2024
2
A+
A-

Kent merkezinde olduğu gibi ilçelerde de yangınlara daha kısa sürede müdahale edip olası can ve mal kayıplarının önüne geçmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Karacabey’de yapımı tamamlanan itfaiye hizmet binasını düzenlenen törenle hizmete aldı.

İstasyonda 24 personel ve 5 itfaiye aracı yer alıyor. 485 metrekarelik garaja ve 455 metrekarelik idari binaya sahip yeni istasyon, acil durumlar için teyakkuz halinde olacak.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçeye kazandırılan itfaiye hizmet binasının ve araçlarının hiç kullanılmamasını temenni ederken, geçen sene Bursa’da 20 bin 726 tane itfaiyeyi ilgilendiren olay yaşandığını hatırlattı. Günlük 57 olaya ekiplerin müdahale ettiğini söyleyen Başkan Alinur Aktaş, bunların 38 tanesinin de yangın olduğunu belirtti.

Bursa’nın sanayi ve nüfusu yoğun şehir olduğunu anlatan Başkan Aktaş, “Özellikle itfaiye hizmetlerinin doğru ve düzgün bir şekilde altyapısını oluşturmalıyız. Biz siyasetten hizmet etmeyi anlıyoruz. Parklar, bahçeler, kültür merkezleri yaparken altyapıyı da asla ihmal etmedik. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın yüzde 93’ünü kapsayacak şekilde atık su arıtımı sağladık. Marmara Denizi’nde su kalitesinin artmasına katkı sağlayacak Karacabey Yeniköy Atık Su Arıtma Tesisi’ni de bu sene içinde bitireceğiz” diye konuştu.

El birliği içerisinde 17 ilçeye eserler kazandırdıklarını söyleyen Başkan Aktaş, Karacabey’e kazandırılan itfaiye binası hakkında bilgi verdi.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.