Borlease Otomotiv’in halka arz büyüklüğü 1,3 milyar lira oldu

ARAÇ kiralama şirketi Borlease Otomotiv AŞ’nin halka arzı, yaklaşık 4,3 milyonu aşan talep aldı. Şirketin toplam halka arz büyüklüğü ise 1,3 milyar TL olarak gerçekleşti.

Borlease Otomotiv’in halka arz büyüklüğü 1,3 milyar lira oldu
Yayınlama: 17.10.2023
6
A+
A-

Uzun dönem (operasyonel) araç kiralama sektöründe faaliyet yürüten Borlease Otomotiv, ‘Ayaklarınızı yerden kesiyoruz’ sloganı ile gerçekleştirdiği halka arzını tamamladı. Ek satış dahil satışa sunulan 51 milyon 700 bin TL nominal değerli payların tamamı satılırken, toplam halka arz büyüklüğü 1 milyar 307 milyon 493 bin TL olarak gerçekleşti. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) liderliğinde, Ziraat Yatırım Menkul Değerler ve Yatırım Finansman Menkul Değerler’in eş lider olduğu halka arzda, bireysel ve kurumsal olmak üzere 4,3 milyon yatırımcı, temettü taahhüdü veren Borlease Otomotiv’in halka arzına katıldı.  Borlease Otomotiv halka arz kapsamında, bireysel yatırımcılardan tahsisatın 2,87 katı, kurumsal yatırımcıların da tahsisatın yaklaşık 10 katı talep iletildi. Borlease Otomotiv halka arzı, rekor kırdığı 4 milyon 301 bin 297 olan katılımcı sayısının yanında, hisse dağıtımının yapıldığı 4 milyon 222 bin 601 yatırımcı sayısı ile de tüm zamanların en fazla yatırımcıya ulaşan halka arzı olma unvanını elde etti. 

‘KARLILIĞI ÇOK DAHA İLERİ TAŞIYACAĞIZ’ 

Halka arz sonuçlarını, ortaya konulan performans ve vizyonun yatırımcılar nezdinde oluşturduğu güvenin yansıması olarak değerlendiren Borlease Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan, “Çok uzun zamandır beklediğimiz ve çok ciddi hazırlandığımız bir süreci başarıyla ve bireysel katılımcıda rekorla tamamladık. Çok mutluyuz. 2022 yılında elde ettiğimiz dağıtılabilir karın, 2023 ve 2024 yıllarına ilişkin elde edeceğimiz net dağıtılabilir dönem karlarının asgari yüzde 40’ını nakit olarak dağıtacağımızı taahhüt etmiştik. Bunun yatırımcıda karşılığı olduğunu düşünüyorum. Şimdi halka arzdan elde ettiğimiz kaynağı, daha önceden de söylediğimiz büyük ölçüde yatırımlara aktaracak, çok ciddi bir çalışma disiplini, doğru hamleler ile bize güvenen yatırımcımızın ortak olacağı bu karlılığı çok daha ileri taşıyacağız. Bize inanan, bu halka arz içerisinde yer alan bireysel kurumsal tüm yatırımcılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 

Halka arzla birlikte yeni bir döneme adım attıklarını bildiren Hancan, “Elde ettiğimiz bu başarı hikayesini yatırımcılarımızdan aldığımız güç ile çok daha ileri taşıyacağız. Bu güven omuzlarımızdaki yükü artırdı. Bunun bilincinde çok daha fazla çalışacağız. 1 günden 47 aya kadar kiralama taleplerine yanıt veren bir yapıya sahibiz. Türkiye’nin 7 bölgesinden de kiralama geliri elde ediyoruz. Bu kapasitedeki nadir firmalardan birisiyiz. 2020’de yaklaşık 283 milyon TL olan kiralama gelirimizi 2022 sonunda yaklaşık 736 milyon TL’ye ulaştırdık. 2023 yarıyılında 470 milyon TL’ye ulaşan kiralama gelirlerimizi yılsonu itibarıyla 1,2 milyar TL seviyesine ulaşmasını ve önceki yıla oranla yüzde 60’ın üzerinde bir büyüme ile sonuçlanması bekliyoruz. Bu da süreçleri okumada ve doğru adımları atmada başarılı olduğumuzu gösteriyor. Piyasanın organizasyon kapasitesi olarak en iyi durumdaki markalarından birisiyiz. Halka arzdan aldığımız güven ve destek ile bu alanda en güçlü olacağız” diye konuştu. 

‘SİXT RENT A CAR TÜRKİYE AĞINI GENİŞLETECEĞİZ’ 

Pazar paylarının 2022 yıl sonu itibarıyla yüzde 7-7,5 seviyesinde olduğunu belirten Hancan, “2019-2022 yılları arasında 105 ülkede hem müşteri memnuniyeti hem de döviz bazında ciroda en iyi gelişim gösteren franchise ülkesi olduk. Aynı yıl 122 binden fazla farklı müşteriye hizmet verirken, müşterilerimizin yüzde 45’inin birden fazla kez araç kiralamasını karşıladık. Kurumsal araç kiralama tarafında Türkiye’nin önemli ulusal ve uluslararası firmalarına, holdinglerine hizmet veriyoruz. Kurumsal alanda uzun yıllardır sürdürdüğümüz iş birliklerimiz var. Müşteri memnuniyetinde kendimizi çok önemli bir noktaya taşıdık. Bireysel müşteri tarafında ise Sixt Rent A Car ile hava trafiğinin yüzde 90’ının gerçekleştiği havaalanlarında varız. Sixt Rent A Car Türkiye ağını genişleteceğiz. Karlılığımızı artıracak yüksek kapasiteli lokasyonlarda kendi kurumsal şubelerimiz ve alt bayilik sistemini de geliştirerek büyümeyi hedefliyoruz. Şimdi sektörün ertelediği potansiyelini harekete geçireceği bir döneme en hazır firmalardan biri olarak gireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Borlease Otomotiv, Ekonomi, halka arz
EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.