BİST100 endeksi

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %0,85 oranında yükselişle 7.771 seviyesinden tamamladı. Geçen hafta en çok yükselen sektör iletişim olurken, en çok düşen sektör spor oldu.

BİST100 endeksi
Yayınlama: 13.11.2023
0
A+
A-

BİST100 endeksinde satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

 

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %0,85 oranında yükselişle 7.771 seviyesinden tamamladı. Geçen hafta en çok yükselen sektör iletişim olurken, en çok düşen sektör spor oldu. Haftalık bazda en çok yükselen paylar EUREN, OTKAR, AKFYE, TCELL ve TTKOM'du. Hafta sonu İsrail Başbakanı Netanyahu'nun açıklamaları, KCHOL'ün batarya yatırımından vazgeçtiği haberi ve Asya piyasalarındaki aşağı yönlü seyirle BİST100 endeksi güne baskılı başlayabilir.

 

Uluslararası İşbirliği Platformu ile Körfez Araştırma Merkezi tarafından İstanbul’da düzenlenen Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi Türkiye Ekonomik Forumu’nda konuşan Hazine ve Mailye Bakanı Mehmet Şimşek “Türkiye'ye yatırımcı güveni geri geldi. Türkiye'nin kredi risk primi, mayıstaki 700 baz puan seviyesinden 400 baz puanın altına indi. Türkiye'nin risk primi neredeyse yarıya inmiş durumda yani yatırımcı güveni geliyor, bu da sermaye girişine yol açacak.” dedi. Mehmet Şimşek, etkinliğin açılışında, Türkiye-KİK işbirliği alanları, Türkiye ekonomisinin görünümü ve Türkiye'deki yatırım fırsatlarını içeren sunum yaptı. Sunumunda karşılıklı işbirliğinin artırılması çerçevesinde Körfez ülkeleri ile Türkiye arasında ekonomik açıdan karşılıklı bir tamamlayıcılığın bulunduğunu belirten Şimşek, Türkiye ekonomisinde uygulanan makroekonomik politikalar ve yapısal reform gündemi hakkında da bilgi verdi.

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.