Başkan Yavaş: “Belediyecilik sadece asfalt ve kaldırımdan ibaret değildir”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Diyabet Sensörü Destek Programı’nın tanıtım toplantısına katıldı.

Başkan Yavaş: “Belediyecilik sadece asfalt ve kaldırımdan ibaret değildir”
Yayınlama: 15.03.2024
3
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı programda “Belediyecilik sadece asfalt ve kaldırımdan ibaret değildir” dedi.

Amaçlarının  Ankara'da yaşayan herkesin, kendi bulunduğu gruba göre daha konforlu, daha rahat yaşamasını sağlamak olduğuna vurgu yapan Bakan Yavaş, “Bizim gözümüz sürekli ‘Nerede, kime, nasıl destek olabiliriz? ’de. Çocuklarımızın diğer yaşıtları gibi eşit bir şekilde eğitim alması, herkesin aynı şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanması gibi konulara sürekli el atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Nikah için başvuran herkese zorunlu olarak SMA testi

Başkan Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce SMA tarama testi yaptıklarını hatırlatarak, “Daha sonra Sağlık Bakanlığı da bunu gündemine aldı. Ancak görüyoruz ki hala her gittiğimiz yerde SMA hastalarının aileleri bizden destek istiyor. En azından kendi yetkimizi kullanarak belediyemizden nikah talebinde bulunan herkesi zorunlu olarak SMA testine gönderme kararı aldık. SMA testini yaptırmayanlara ‘Nikah kıymıyoruz’ diyeceğiz. Böyle bir zorunluluk yapalım. Çünkü Sağlık Bakanlığı yapmasına rağmen maalesef aileler bu konuda biraz ihmalkar davranıyor” diye konuştu.

Sosyal destek alan 30 yaş altındaki kadınlara ücretsiz olarak HPV aşısı da yapacaklarını da belirten Yavaş, diyabet sensörü destek programına ilişkin şunları kaydetti:

“Belki çok başarılı bir öğrencimiz sadece diyabet nedeniyle sınavda güçlük çekiyor. Bu nedenle onlara da bu şekilde destek olarak en azından bir probleme daha destek olmak istiyoruz. İşte belediyecilik budur, sosyal belediyecilik budur. Emeklilerin problemi varsa onlara koşmak. Başka hangi grubun problemi varsa onlara koşmak gerçek belediyeciliğin bu olduğunu düşünüyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.