Başkan Soyer: “İzmir’de esnaf nüfusu büyük bir aile”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca’da İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği’ne ait olan Uygulamalı Eğitim Oteli’nin ruhsat sorununu çözerek teslimini gerçekleştirdi.

Başkan Soyer: “İzmir’de esnaf nüfusu büyük bir aile”
Yayınlama: 07.02.2024
4
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte 25 yıllık sorun olan ve Buca’da yer alan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (İESOB) Uygulamalı Eğitim Oteli’nin ruhsatını teslim etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi’ndeki toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, bürokratlar, İESOB Başkanı Yalçın Ata ve birlik esnaf odalarının başkanları katıldı.

“Çok şükür gurur anını beraber yaşıyoruz”

Süreçte yaşanan birçok zorluğun aşıldığını kaydederek sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Soyer, “Öyle zamanlar oldu ki iyi niyetli çabalar yetmedi. Her iki taraf da iyi niyetle çözmeye çalıştı ama olmadı. Her iki taraf da büyük gayret gösterdi, fedakarlık yaptı. Özetle; bu bir tane belge ama arkasında çok emek var. Çok şükür bugüne geldik. Çok mutlu ve gururluyum, Oda’mız ve yüzbinlerce insan için. Çünkü İzmir’in yaklaşık dörtte biri esnaf. Esnaf ailesi, esnaf evladı, esnaf eşi, esnaf çocuğu. İzmir’de esnaf nüfusu büyük bir aile.” dedi.

“Esnaf için hakkınız ödenmez, cansınız”

İESOB Başkanı Yalçın Ata ise, “Bizim için 25 yıllık bir problem kıymetli Başkanım sayesinde ortadan kaldırılmış oldu. Gerçekten esnaf için inanılmaz mutluluk veren bir tablo bu. Otel de atıl hale gelmişti. 25 milyon TL’lik bütçe ayırdık. İzmir’e 5 yıldızlı muhteşem bir tesis kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.