Başkan Gürkan, Mısır Çarşısı esnafıyla bir araya geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberindeki heyetle Mısır Çarşısı esnaflarını ziyaret etti.

Başkan Gürkan, Mısır Çarşısı esnafıyla bir araya geldi
Yayınlama: 15.11.2023
2
A+
A-

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları ile birlikte Mısır Çarşısı esnaflarını ziyaret ederek bir süre görüştü.

Mısır Çarşısı esnaflarına sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür eden Başkan Gürkan, büyükşehir belediyesi olarak esnafların her zaman yanında ve destekçisi olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Mısır Çarşısı esnaflarıyla bir araya geldiği ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde Malatya’yı ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız ve beraberindeki heyet şehrimizde genel bir inceleme gerçekleştirdiler. 220 dönümlük bu alanda yeniden bir ticari alan kurulacak ve kimsenin hakkı zayi olmayacak. Ayrıca Niyazi Mısri, Saray Mahallesi, Akpınar ve Cezmi Kartay Caddesinin bulunduğu alan etaplar halinde değerlendirilerek 3 binin üzerinde konut ile 10 bine yakın iş yeri yapılacak. Mısır Çarşısı ile ilgili olan durum ise, Malatya Çarşısı’ndaki bazı dükkânların 6 Şubat depremlerinden sonra yapılan değerlendirmelerde hafif hasarlı raporu tescillenmiştir. Şehri bütüncül olarak bir plan muhaceresi içerisinde yapılıp düzgün ve modern bir yapı oluşturmak için Mısır Çarşısı ve benzeri yerler ile ilgili karot örnekleri alınacak ve yeniden bir inceleme yapılacak.” ifadesini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.