Başkan Büyükkılıç, Kayseri Havalimanı’nın yeni terminal binasında ilk yolcuları karşıladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Havalimanı’nın yeni terminal binasında ilk yolcuları karşıladı.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Havalimanı’nın yeni terminal binasında ilk yolcuları karşıladı
Yayınlama: 04.02.2024
7
A+
A-

Yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Kayseri Havalimanı yeni terminal binası hizmet vermeye başladı. Bu kapsamda Başkan Büyükkılıç, 8 milyon yolcuya hizmet etmesi hedeflenen projeyi ilk günden takip ederek, çalışmalara destek oldu.

Hizmete açılan Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binasında ilk yolcuları karşılayan Başkan Büyükkılıç, binada incelemelerde bulunarak son duruma ilişkin yetkililerden bilgi de aldı.

Başkan Büyükkılıç, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Anadolu’nun incisi Kayseri’ye Havalimanı yeni terminal binasının çok yakıştığını ve nice hizmetler vereceğini ifade etti. Kayseri’ye yakışan projelerle vatandaşları buluşturmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, konuşmasına şöyle devam etti:   

“Anadolu’nun bağrındaki Kayseri’de hem Kapadokya’ya hem Erciyes Kayak Merkezi gibi bir değerimize kültürün ve gastronominin kenti Kayseri'ye güzel hizmetler vereceğine inanıyorum. Havalimanımızın, bu terminal binası yapılmadan önce yaklaşık 2 milyonun üzerinde kapasitesi vardı. Yeni terminal binasıyla bu sayı 6 milyona, hatta zorlanırsa 8 milyona erişebilecek.”

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan ve 23.15’te Kayseri Havalimanı’na inen uçakta bulunan yolculardan yeni terminal binasına ilk giren 4 yolcuya günün anısına Erciyes tatili hediye eden Başkan Büyükkılıç, Koreli yolcularla da yakından ilgilendi. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.