Bakan Koca: “İnsanlık kaygı içinde”

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail’in Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’ni bombalamasına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Koca: “İnsanlık kaygı içinde”
Yayınlama: 30.10.2023
1
A+
A-

Bakan Koca, bir hastanenin çevresinde bile hareket eden her şeyi bombalayanların, insanlık vicdanının mahkemesinde bunun hesabını vermeye kendilerini hazırlaması gerektiğini belirterek, “Gazze’de Türkiye tarafından yapılmış olan Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesinin etrafı dün saat 23.00 civarında yoğun bir şekilde bombalandı. Hastanenin odalarına şarapnel parçaları düştüğü, su borularının patladığı, akaryakıtın tükenmek üzere olduğu, elektriğin her an kesilebileceği bilgisini aldık.” dedi.

Hastanenin bir yöneticisiyle iletişim kuran bir uzmanın ise 3. katın bombardımandan isabet aldığını fakat muhtemel bir saldırı sebebiyle daha önceden boşaltıldığı için can kaybı yaşanmadığını ifade ettiğine değinen Bakan Koca, “Eğer tedbir alınmasaydı can kaybı kaçınılmazdı. Çevresi yoğun bombardıman altında kalan bu hastane, Gazze’deki tek kanser hastanesidir. Hastaların şu an başka bir seçeneği yok.” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, ölüm döşeğinde olan bu kanser hastalarının ilaçlarının ise tükenmiş durumda olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Personelin hastaneye gidip gelmesinin ve ambulansların hastaneye hasta taşımasının neredeyse imkansız olduğu bilinmektedir. İnsanlık kaygı içinde. Türkiye’nin tüm insanları, tüm sağlık çalışanları büyük kaygı içinde. Ülkemizin Gazze’de kurduğu kanser hastanesinin hizmetine devam edebilmesi için harekete geçileceğinden hiç şüphe duyulmamalı. Bir hastanenin çevresinde bile hareket eden her şeyi bombalayanlar, insanlık vicdanının mahkemesinde bunun hesabını vermeye kendilerini hazırlamalıdırlar.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.