Bakan Kacır, Macaristan’a gerçekleştirilen resmi ziyarete katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Macaristan’a gerçekleştirdiği resmi ziyarete katıldı.

Bakan Kacır, Macaristan’a gerçekleştirilen resmi ziyarete katıldı
Yayınlama: 18.12.2023
9
A+
A-

Bakan Kacır, ziyaret kapsamında Macaristan Ekonomik Kalkınma Bakanı Marton Nagy ile sanayi ve teknoloji yatırımları alanında iş birliklerini istişare ettiklerini belirterek,  “Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanlığı ile 2025 Ortak Bilim ve İnovasyon Yılı İşbirliği Niyet Beyanını, Macaristan Savunma Bakanlığı ile savunma teknolojisi alanlarında Ar-Ge ve İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptını imzaladık.” dedi.

Bu yıl 2 Macar bilim insanının fizik ve tıp alanında Nobel ödülü aldığını kaydeden Bakan Kacır, şimdiye dek 15 Macar bilim insanının bu ödüle layık görüldüğünü bildirdi.

Bakan Kacır, bilim ve inovasyon alanlarında ortak çalışmaları hızlandıracaklarını, bilimsel çalışmaların ortak Ar-Ge projelerine ışık tutmasını sağlayacak adımlar atacaklarına dikkati çekerek, “Ziyaretin güzel anlarından biri de, Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye-Macaristan ilişkilerinin 100. yılı vesilesiyle, Macaristan Başbakanı Sayın Orban’a HU TR 100 plakalı Togg aracı hediye etmesi oldu. Milli gururumuz Togg, Avrupa’ya adım atmış oldu.” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.