Bakan Bolat: ”Türkiye’nin moda ve hazır giyim alanındaki liderliğini pekiştireceğiz”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Fashion Connection (IFCO) Hazır Giyim ve Moda Fuarı’na katıldı.

Bakan Bolat: ”Türkiye’nin moda ve hazır giyim alanındaki liderliğini pekiştireceğiz”
Yayınlama: 07.02.2024
1
A+
A-

Bakan Bolat, İstanbul Fashion Connection (IFCO) Hazır Giyim ve Moda Fuarı'nın beşincisinde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Ticaret Bakanlığınca Yurt İçi Fuar Destekleri kapsamında desteklenen bu etkinliğin, sektörün yenilikçi ve sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunurken, uluslararası iş birliklerini ve ticari fırsatları artırmakta büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Bakan Bolat, “Ülkemiz, Avrupa'nın 3. ve dünyanın 7. büyük hazır giyim ihracatçısı olarak yıllık 20,6 milyar dolar ihracat geliri elde etmekte olup ayrıca sektör 1,5 milyon kişiye istihdam sağlayarak ekonomimize katkısı açısından öncü bir rol üstlenmektedir.'' ifadelerine yer verdi.

Ticaret Bakanlığı olarak, sektörün global pazardaki konumunu güçlendirmeye, ihracatı ve istihdamı artırma amacıyla IFCO gibi önemli etkinliklere destek vermeye devam edeceklerini belirten Bolat, ''Bu sayede Türkiye'nin moda ve hazır giyim alanındaki liderliğini pekiştireceğiz. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, fuarın sektörümüze ve ülkemize büyük katkılar sunmasını diliyorum.'' ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.