Bakan Bolat: “İhracat yüzde 3,6 artış göstererek 20 milyar 28 milyon dolara ulaştı”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre ihracatın yüzde 3,6 artış göstererek, 20 milyar 28 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

Bakan Bolat: “İhracat yüzde 3,6 artış göstererek 20 milyar 28 milyon dolara ulaştı”
Yayınlama: 02.02.2024
0
A+
A-

Bakan Bolat, yeni yılın ilk ayında ihracatın ekonominin lokomotifi olmaya devam ettiği belirterek, ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre ihracatın yüzde 3,6 artış göstererek, 20 milyar 28 milyon dolara ulaştığını bildirdi.

Rakamın tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracat rakamı olarak tarihe geçtiğini ifade eden Bakan Bolat, “Bununla birlikte ithalatımız geçen yılın ocak ayına göre yüzde 22,0 oranında azalış göstermiş ve ihracatın ithalatı karşılama oranı 18,9 puan artarak yüzde 76,4 olarak gerçekleşmiştir.” dedi.

Bakan Bolat, küresel ekonomik dalgalanmalar ve pandemi gibi zorluklara rağmen Türkiye’nin ihracat performansının artarak devam ettiğini ve dış ticaret açığının azalma eğitiminde olduğunu gördüklerine dikkati çekerek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu başarı, ülkemizin ekonomik direncini ve küresel pazardaki konumunu güçlendiriyor. İhracatımızın ve dış ticaret dengemizin olumlu yönde ilerlemesi, ülkemiz ekonomisinin büyüme potansiyelini artırmakta ve cari işlemler açığımızın azaltılmasına katkı sağlamaktadır. Hükümet olarak, ticaret ve ekonomiyi daha da güçlendirme, kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanma ve ülkemizi yatırımlar için cazibe merkezi haline getirme çalışmalarımıza devam edeceğiz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.