AYBÜ 2025- 2029 STRATEJİK PLANI, TEKNOPARK ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 2025- 2029 stratejik plan çalıştayı Teknopark Ankara’da gerçekleştirildi. Çalıştaya, AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, Üniversite stratejik ortak temsilcileri ve ögretim üyeleri katıldı.

AYBÜ 2025- 2029 STRATEJİK PLANI, TEKNOPARK ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Yayınlama: 05.03.2024
4
A+
A-

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 2025- 2029 stratejik plan çalıştayı Teknopark Ankara’da, AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanımız Hasan Gültekin, Üniversite stratejik ortak temsilcileri ve ögretim görevlilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Çalıştayda, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin mevcut durum analizi, gelecekteki konumu ve vizyonu masaya yatırılarak 2025- 2029 çalışma planı hazırlandı.

AYBÜ 2025- 2029 STRATEJİK PLANI, TEKNOPARK ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

“ÜNİVERSİTEMİZİN, İŞ DÜNYAMIZIN VE ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YÖN VERECEK BİR YOL HARİTASI OLACAKTIR”

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 2025- 2029 stratejik plan çalıştayı kapsamında konuşma yapan İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanımız Hasan Gültekin, “Bugün burada, İvedik Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark Ankara’nın ev sahipliğinde, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin 2025-2029 stratejik plan çalıştayında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu önemli toplantının amacı; üniversitemizin, iş dünyamızın ve ülkemizin geleceğine yön verecek bir yol haritası çizmektir. Bu çalıştay, bilim, teknoloji ve inovasyon odaklı bir gelecek için kurumlarımız arası iş birliğinin güçlendirilmesine imkan sağlayacak ve bu sinerji, ülkemizin kalkınmasına önemli katkılarda bulunacaktır dedi.

Başkan Gültekin,” İvedik Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark Ankara ev sahipliğinde yapılan bu çalıştay, Ankara’nın ve Türkiye’nin sosyal ve ekonomik hayatına büyük katkılar sağlayacaktır. İvedik OSB, geniş bir yelpazede faaliyet gösteren firmalarıyla üretim kapasitesi ve istihdam açısından ülkemizin lokomotifleri arasında yer alırken, Teknopark Ankara, Ar-Ge ve yenilikçilik konusunda ülkemizin öncü kuruluşlarından biridir. Bu iki kuruluşumuz, ülkemizin ekonomik kalkınmasında önemli roller üstlenmektedir”. Ülke kalkınmasında, firmalar ve kurumlar arasındaki iş birlikleri hayati önem taşımaktadır. Örneğin, savunma sanayiimizdeki firmalarımızın üniversitelerimizle ortak geliştirdikleri savunma sanayi araçları yapay zeka tabanlı savunma sistemleri, bu iş birliklerinin ürünleridir. Aynı zamanda, sağlık teknolojileri alanında yapılan iş birlikleri, yerli ve milli tıbbi cihazların geliştirilmesine ve pandemi gibi küresel sağlık krizlerine karşı ülkemizin daha dirençli hale gelmesine bu eko sistem yani sanayi üniversite teknoloji ve ARGE merkezleri imkân sağlamıştır” dedi.

Başkan Gültekin, ”Adlershof modeli, üniversite, sanayi ve teknoparkların bir arada nasıl uyum içerisinde çalışabileceğine dair mükemmel bir örnektir. Bu model, bilim ve teknoloji alanında önemli gelişmelerin nasıl sağlanabileceğini ve ekonomik kalkınmaya nasıl katkıda bulunabileceğini göstermektedir. Berlin Adlershof, Humboldt Üniversitesi’nin fakültelerinin entegrasyonu sayesinde, akademik bilginin doğrudan sanayiye transfer edilmesini sağlamış ve bilimsel araştırmaların ticarileştirilmesinde kritik bir rol oynamıştır. Bu entegrasyon, yenilikçi fikirlerin pratik uygulamalara dönüştürülmesini kolaylaştırmış ve bölgenin ekonomik kalkınmasına büyük katkıda bulunmuştur” diye belirtti.

Türkiye’nin geniş sanayi tabanı, köklü üniversiteleri ve zengin kültürel mirası ile, üniversite-sanayi-teknopark iş birliğini güçlendirme yoluyla büyük bir potansiyele sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Gültekin, Bu modelin Türkiye’de uygulanması, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin hızlandırılmasına, yüksek katma değerli ürün ve hizmetlerin geliştirilmesine ve ekonomik büyümenin sürdürülebilir bir şekilde desteklenmesine imkan sağlayacaktır. Üniversite, sanayi ve teknopark iş birliğinin güçlendirilmesi, Türkiye’nin teknolojik yenilikçilik kapasitesini artırarak, küresel teknoloji pazarında daha rekabetçi bir konuma ulaşmasını sağlayabilir. Bu modelin uygulanması, ekonomik büyüme ve istihdam yaratma potansiyeliyle birlikte, Türkiye’nin sosyal ve kültürel gelişimine de katkı sağlayacaktır diye konuştu.

AYBÜ 2025- 2029 STRATEJİK PLANI, TEKNOPARK ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

“GELECEK VİZYONU OLARAK BAKMAKTAYIZ”

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu 2025-2029 stratejik plan çalışanındaki konuşmasında, Üniversitemiz, 15 fakülte, 1 konservatuar, 5 enstitü, 4 meslek yüksekokulu, 320 Profesör, 225 Doçent, 315 Doktor ögretim üyesi, 222 ögretim görevlisi ve 342 araştırma görevlimiz ile toplamda 27,480 öğlencimize eğitim vermekteyiz” dedi.

Rektör Köseoğlu, “Ülkemizin ve toplumun ihtiyaçlarına duyarlı, paydaşlarıyla etkileşim içerisinde olan, ürettiği bilgiyi ürüne, teknolojiye ve hizmete dönüştüren bilimsel açıdan özerk, küresel ölçekte rekabetçi bir AYBÜ hedefine ulaşılması için faaliyetlerimizi planlı bir şekilde yerine getirmemiz bizim için çok önemlidir dedi.

Rektör Köseoğlu,” AYBÜ olarak 2025-2029 stratejik planı kanun ve yönetmeliklerin hazırlamayı zorunlu kıldığı bir belge gibi görmekten ziyade; AYBÜ’nün mevcut durumunu analiz ederek gelecekte nerede konumlanacağının planlanmasını ve plan çerçevesinde hedefine ulaşmak için yapılacak çalışmaların belirleneceği bir gelecek vizyonu olarak bakmaktayız” diye konuştu.

AYBÜ 2025- 2029 STRATEJİK PLANI, TEKNOPARK ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

AYBÜ 2025- 2029 STRATEJİK PLANI, TEKNOPARK ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

 

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.