Atıksız Coğrafi İşaretler Etkinliğine DANET Afyon Sucuğu damga vurdu

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir olan et ve et ürünleri sektörünün köklü markası DANET, Güvenilir Ürün Platformu’nun II. Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi’nin destekçileri arasında yer aldı. DANET Kalite Güvence Yöneticisi Veteriner Hekim Furkan Sungur Uluçay zirve kapsamında gerçekleştirilen “DANET Lezzetleri ile Atıksız Coğrafi İşaretli Reçeteler” workshop etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

Atıksız Coğrafi İşaretler Etkinliğine DANET Afyon Sucuğu damga vurdu
Yayınlama: 25.10.2023
0
A+
A-

Kurulduğu 1975 yılından bu yana gıda sektöründe güçlü bir konum elde eden; ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir olan et ve et ürünleri sektörünün köklü markası DANET, sektöre yön veren etkinliklere de katkıda bulunuyor ve aktif bir katılım sağlıyor.

DANET, Güvenilir Ürün Platformu tarafından gerçekleştirilen 2. Güvenilir Ürün Zirvesi’nin destekçileri arasında yer aldı. Zirvede bu yıl iki ayrı workshop yapıldı.  Ana sahneye kurulan mutfaklarda yapılan reçete denemeleri büyük ilgi ile karşılandı. DANET sponsorluğunda gerçekleştirilen Atıksız Coğrafi İşaretli Reçeteler workshop etkinliğine DANET Kalite Güvence Yöneticisi Veteriner Hekim Furkan Sungur Uluçay zirve kapsamında konuşmacı olarak katıldı. Uluçay, gıda sektöründe güvenilirlik, sürdürülebilirlik ve sıfır atık kavramları ile coğrafi işaretin önemi ve bu kavramlara katkısının ele alındığı Workshop’ta, DANET’in bu konulardaki vizyon ve faaliyetlerini anlatan bir konuşma yaptı. Reçete denemelerini Şef Tuna Aktan üstlenirken, Gastronomi Yazarı Talip Bayram ve Gastronomi İçerik Geliştirici Gülçin Polat, anlatımlarıyla etkinliğe renk kattılar.

Sucuklu ıspanak kökü salatası ve bayat ekmek pizzası denemeleri yapılan workshop etkinliğinde coğrafi işaretli ürün olan DANET Afyon Sucuğu büyük ilgi gördü.

DANET Kalite Güvence Yöneticisi Furkan Sungur Uluçay, konuşmasında şunları dile getirdi: ‘’1975 yılında hayata geçen DANET’in kuruluş yeri Afyonkarahisar, binlerce yıllık gastronomi geleneğine sahip ve adı sucuk ile de özdeşleşmiş bir Anadolu Kenti. Çoğu kişi Afyon Sucuğu peşinde Afyon’da durmakla kalmıyor, yolunu Afyon’dan geçecek şekilde değiştiriyor. Bir ürünün yöresel adı olarak da nitelendirilen Coğrafi işaret, bizler için geleneğin standartlara dönüşmesini ve modern üretimi şekillendirmesini ifade ediyor. Gastronomi kültüründe adı sucuk ile de özdeşleştirilen Afyon’da, 10 bin metrekare alana yayılan tesislerimizde en yüksek gıda güvenliği ve hijyen standartlarında, helal sertifikalı ürettiğimiz DANET Afyon Sucuğumuz ve DANET Afyon Pastırmamızı Coğrafi İşaret etiketi ile üretip, tüketicilerimize sunuyoruz. ‘O sucuk, bu sucuk’ sloganıyla sunduğumuz Coğrafi İşaretli Afyon Sucuğumuz, değerli şefimiz Tuna Aktan‘ın maharetli ellerinde, israfsız ve atıksız bir lezzete dönüştü.”

Sucuğun birçok lezzet erbabının kırmızı çizgisi olduğunu söyleyen Uluçay ‘’Sucuk, aslen ihtiyaçlardan ortaya çıkan, tasarruf geleneğimizin yansıması olan bir üründür. Binlerce yılı, çok geniş bir coğrafyada birleşmiş birçok toplumsal kültürü, farklı gelenekleri ve hatta farklı ihtiyaçları iki kelimede özetleyen Anadolu Mutfağı, lezzet ve bereketi olduğu kadar, tasarrufu ve değer bilmeyi de içerisinde barındırır. Anadolu Mutfağında önemli bir yer tutan ‘Değerlendirme yemekleri’, israfsız ve atıksız lezzetleri, sürdürülebilir sofraları lezzetleri tanımlar. İçerisinde yaşadığımız dünya içinde birçok çelişkiyi de barındırıyor. Küresel gıda üretimi, gıda ihtiyacı ve gıda israfı üzerindeki üçlü denklem, insanlık açısından hiç kuşkusuz en hazin çelişkilerden biridir. İnanması zor ama, dünya genelinde her yıl 100 milyonlarca kişi günlük gıda ihtiyacını karşılayamıyor, aç kalıyor. Yine inanması zor ama, dünya genelinde üretilen gıdaların önemli bir kısmı, daha tüketime girmeden çöpe gidiyor, atık oluyor’’ şeklinde konuştu.

Büyüme performansını kurumsallaşma ivmesiyle pekiştiren DANET, Türkiye pazarındaki güçlü konumunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. DANET’in ürün portföyünde, coğrafi tescilli Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, farklı kırmızı ve beyaz et ürünleri yer alıyor. 80’nin üzerinde lezzet seçeneğiyle tüketicilere, taze et ürünlerinin yanı sıra sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme ürünleriyle, hindi ve piliç ürün seçenekleri de sunan DANET, eve teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor. DANET, yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.