ASO’DAN 60. YILINDA SANAT DOLU GECE: “BİR ANKARA MÜZİKALİ”

Ankara Sanayi Odası, kuruluşunun 60. yılını kutladığı Cumhuriyetimizin 100. yılında, üyelerini ve binlerce sanatseveri “Bir Ankara Müzikali” adıyla sanat dolu akşamda bir araya getirdi. Etkinlikte ünlü sanatçı Uğur Aslan’ın sunumuyla Ankara’nın binlerce yıllık tarihi ve Başkentin 100 yıllık hikayesi Cumhuriyet ruhuyla müzik ve danslar eşliğinde anlatıldı. Ev sahipliğini ASO Başkanı Seyit Ardıç’ın yaptığı etkinliğe Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, oda, borsa ve organize sanayi bölgelerinin Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile ASO üyelerinin de aralarında bulunduğu binlerce sanatsever katıldı. Davetlilerin Ankara ezgilerine eşlik ettiği gecenin finalinde sahneye davet edilen ASO Başkanı Ardıç, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da ASO’nun 60. yılını kutladı.

ASO’DAN 60. YILINDA SANAT DOLU GECE: “BİR ANKARA MÜZİKALİ”
Yayınlama: 27.11.2023
6
A+
A-

Ankara Sanayi Odası, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, kuruluşunun 60. yılında sanat dolu bir etkinliğe imza attı. Ankara’nın binlerce yıllık tarihi ve Başkentin 100 yıllık hikayesi “Bir Ankara Müzikali” adıyla sanatseverlere sunuldu. ATO Congresium’da gerçekleşen ve ev sahipliğini ASO Başkanı Seyit Ardıç’ın yaptığı akşama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, oda, borsa ve organize sanayi bölgelerinin Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ASO Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite Üyeleri, ASO üyesi binlerce sanayici ve aileleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

ASO’DAN 60. YILINDA SANAT DOLU GECE: “BİR ANKARA MÜZİKALİ”

Şirin Aktemur’un yazıp, yönettiği, ünlü sanatçı Uğur Aslan’ın sunumuyla renk kattığı “Bir Ankara Müzikali”nde Ankara’nın Hititler’den günümüze binlerce yıllık tarihi ve Başkentin 100 yıllık hikayesi müzikal tadında izleyiciye sunuldu. Programına “Ankara’yı ve gerçek Ankaralılara size anlatacağım” diyerek başlayan Aslan, Ankara’yı yakından tanımayanların sık sık sorduğu “Ankara’nın nesi var?” sorusuna cevap verdi. Aslan, “Ankara’nın binlerce yıllık tarihi, kültürü, sanatı, müziği, dansları, seymenleri ve her şeyden önemlisi Atatürk’ü var. Ankara’nın Cumhuriyetin Başkenti olma özelliği var. Ankara’nın asaleti var” dedikten sonra sözlerini “Ankara’nın Cumhuriyete sahip çıkan 60 yıllık Sanayi Odası var” diye tamamladı.

ASO’DAN 60. YILINDA SANAT DOLU GECE: “BİR ANKARA MÜZİKALİ”

Ankara Kulübü Derneği seymenlerinin gösterileri ve yöresel ezgiler eşliğinde dansların yer aldığı gösteride Cumhuriyet dönemi baloları da sahneye taşındı. ASO Başkanı Seyit Ardıç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da salonu dolduran binlerce sanatseverle birlikte Ankara ezgilerine eşlik etti. Yaklaşık 2,5 saat süren müzikalde sanatseverler keyifli bir akşam geçirdi.

ASO’DAN 60. YILINDA SANAT DOLU GECE: “BİR ANKARA MÜZİKALİ”

Programın finalinde sahneye davet edilen ASO Başkanı Ardıç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’ı ve ASO Yönetim Kurulu üyelerini de sahneye davet etti. Bir Ankara Müzikali’ni yazan ve yöneten Şirin Aktemur ve sunumuyla renk katan Uğur Aslan olmak üzere tüm sanatçılara teşekkür eden Ardıç, “Ankaralı sanayicilerin her zaman yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’a da bizleri yalnız bırakmayıp destek verdiği için müteşekkiriz” dedi. Ardıç, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği ve gayretlerinden dolayı ASO Başkan Yardımcısı ve ASO 2. OSB Başkanı Mete Çağlayan ve tüm ASO Yönetim Kurulu üyelerine de teşekkür ederek, “Ankara Sanayi Odası Ailesi olarak 60. gurur yılımızı kutluyoruz. 18 Kasım 1963’te 259 sanayiciyle kurulan Odamızla, bozkır olarak bilinen Başkentimiz artık bir sanayi kentine dönüştü. Bugün 9 bine yaklaşan üye sayımızla kocaman bir aile olduk. Sadece Ankara için değil, ülkemizin ekonomisi için de en büyük katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Çok değerli üyelerimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilk günkü azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimize inancım tam” dedi.

ASO’DAN 60. YILINDA SANAT DOLU GECE: “BİR ANKARA MÜZİKALİ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş da ASO’nun 60. yılını kutlayarak, Bir Ankara Müzikali’nde emeği geçen herkese teşekkür etti.

ASO’DAN 60. YILINDA SANAT DOLU GECE: “BİR ANKARA MÜZİKALİ”

ASO’DAN 60. YILINDA SANAT DOLU GECE: “BİR ANKARA MÜZİKALİ”

 

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.