ASO Başkanı Ardıç'tan “Yoksullaştıran Büyüme” Uyarısı

Ankara Sanayi Odası’nın Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. ASO Başkanı Seyit Ardıç, toplantıda güncel ekonomik gelişmeleri değerlendirerek iş dünyasının beklentilerini dile getirdi.

ASO Başkanı Ardıç'tan “Yoksullaştıran Büyüme” Uyarısı
Yayınlama: 28.02.2024
4
A+
A-

Ardıç, yüksek enflasyon ve kredi maliyetlerinin iş dünyasının orta ve uzun vadeli plan yapmasını zorlaştırdığını vurguladı. Ayrıca, ihracatta yüksek ve orta yüksek teknoloji ürünlerindeki açığa dikkat çekerek, “Teknoloji ticaret açığını kapatamazsak, ‘yoksullaştıran büyüme’ ile karşı karşıya kalabiliriz” uyarısında bulundu.

Ardıç, Türkiye’nin enflasyonla mücadelesinde sadece faiz aracının yeterli olmadığını belirterek, sıkı para politikasının yanında sıkı maliye politikasının da gerekliliğine işaret etti. Kamu harcamalarının gözden geçirilmesi ve verimsiz harcamaların azaltılması gerektiğini vurguladı.

Sanayicilerin orta ve uzun vadeli plan yapmalarının zorlaştığını dile getiren Ardıç, yatırım iştahının yüksek enflasyon ve kredi maliyetleri nedeniyle azaldığını ifade etti. Ayrıca, Türk Lirası’nın reel değerinin yükselmesinin ihracat potansiyelini olumsuz etkilediğini ve Ar-Ge, dijitalleşme, inovasyon gibi alanlarda daha fazla yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise sanayicilere hitaben, sanayi bölgelerinin altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaya devam edeceklerini ve nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak amacıyla ASO-SEM benzeri bir modeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hayata geçireceklerini söyledi. Ayrıca, endüstriyel tarım sektörüne yatırım yapılması tavsiyesinde bulundu.

ASO Meclis Üyelerinin yerel yönetimlere ilişkin sorun ve taleplerini dinleyen Yavaş, soruları da yanıtladı.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.