Altun: “Uluslararası toplum İsrail’i mevcut yaklaşımından caydırmalı”

DEREN KOCAMANOĞLU-26.10.2023-HİBYA- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, uluslararası toplumun İsrail’i mevcut yaklaşımından caydırması ve anlaşmazlığın iki devletli çözüm yoluyla nihai çözümü için baskı yapması gerektiğini bildirdi.

Altun: “Uluslararası toplum İsrail’i mevcut yaklaşımından caydırmalı”
Yayınlama: 26.10.2023
2
A+
A-

Altun, El Cezire muhabiri Wael Al-Dahdouh'un evinin İsrail saldırısıyla yıkıldığı haber profesyonellerine yönelik bir başka olay karşısında şok olduklarını belirterek, “Wael'e başsağlığı dileklerimizi ve en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Dualarımız onunla ve sevenleriyle. İsrail Gazze'den çıkan gerçekleri engellemeye çalıştığı için bunun rastgele olduğuna inanmakta zorlanıyoruz. Bu tür saldırılar gazetecileri susturmak için onlara terör taktiği uygulamak anlamına geliyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a saldırmanın İsrail’e hiçbir faydası olmadığını vurgulayan Altun, “Cumhurbaşkanı Erdoğan çatışma zamanlarında her zaman gerilimi düşürme ve barış çağrısında bulundu. Hiçbir zaman uydurma bahanelerle masum sivilleri hedef almayı haklı görenlere seslenmekten çekinmedi.” ifadelerini kullandı.

Altun, bir kez daha acil ateşkes ve tutuklu değişimi için müzakere yapılması çağrısında bulunduklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

“Gazze'ye uluslararası insani yardımın girmesine izin verilmelidir. Son iki haftadır yaşanan olaylar, sorunun kaynağının İsrail'in Filistin topraklarında devam eden işgali olduğunu ve bunun artık göz ardı edilemeyeceğini gösterdi. Uluslararası toplum İsrail'i mevcut yaklaşımından caydırmalı ve anlaşmazlığın iki devletli çözüm yoluyla nihai çözümü için baskı yapmalıdır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.