AI video gözetim platformu promiseQ, ExtraVallis ve APY Ventures’tan yatırım aldı

Akıllı video istihbarat şirketi promiseQ, video gözetim ağlarını yönetmek ve yanlış alarmları azaltmak için benzersiz bir yapay zeka (AI) çözümü sunuyor

AI video gözetim platformu promiseQ, ExtraVallis ve APY Ventures’tan yatırım aldı
Yayınlama: 25.12.2023
5
A+
A-

Güvenlik alanında hızlı ve dinamik çözümler sunan promiseQ, mevcut melek yatırımcıları Valentin Schmitt ile Uli Schmitt’den ve iki önemli kuruluş; ExtraVallis ile APY Ventures’dan yatırım aldı.

Daha önce APX ve güvenlik endüstrisi uzmanları aracılığıyla pre-seed yatırım turu gerçekleştiren şirket, B2B SaaS platformunu kullanan güvenlik firmaları maliyetlerini düşürerek operasyonel verimliliklerini artırıyor.

2021 yılında kurulan Berlin merkezli start-up promiseQ, yapay zeka (AI), kenar yazılım ve insan incelemesi analizi gücünü kullanarak video gözetim yönetimini devrim yapmayı ve video gözetim yanlış alarmlarının yüzde 95'ini ortadan kaldırmayı amaçlıyor. 

Şirketin Video İstihbarat Merkezi, güvenlik şirketleri ve diğer işletmelerin video gözetim yönetimini merkezileştirmelerine ve kameraları herhangi bir yerden izlemelerine olanak tanıyor. Şirket hali hazırda, HIKVISION, Sitasys AG, INSOCAM, AJAX, LISA “Dr. Pfau” ve Security Robotics gibi şirketlerle partnerlik yapıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan promiseQ'nun Kurucu Ortak ve CEO'su Tolga Ermis, “promiseQ, güvenlik alanında hızla dinamik ve güvenilir bir oyuncuya evrildi. Video İstihbarat Merkezi'miz ve Tehdit Filtre AI yeteneklerimiz, müşterilerimize video gözetim doğruluğunu önemli ölçüde artırma, operasyonel maliyetleri düşürme ve üretkenlik iyileştirmeleri sağlama gücü verdi.” dedi.

Tolga Ermiş, “Bu yeni yatırım ile, promiseQube adlı yeni ve heyecan verici bir kenar yazılım teknolojisini piyasaya sürmeye hazırlanıyoruz. Fazla ayrıntı vermeden, müşterilerimize yeni güvenlik seviyeleri, izleme doğruluğu ve bir dizi geleceğe yönelik avantaj sunacak” şeklinde açıklamada bulundu.

Büyüme yolculuğundaki önemli bir kilometre taşını duyurmaktan heyecan duyan promiseQ'nun Kurucu Ortak ve CTO'su Elias Kardel, “Güvenlik teknolojisinin geleceğine katkıda bulunma yolundaki bu yolculuktan inanılmaz derecede gurur duyuyorum. Vizyonumuz her zaman müşterilerimize en gelişmiş çözümleri sunmak olmuştur ve bugün, bu vizyonun gerçekleştiğini görüyoruz. Kendi özverili ekibimiz ve stratejik ortaklarımızla birlikte, güvenlik endüstrisindeki yeniliklere katkıda bulunmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Yatırımla ilgili açıklamada bulunan APY Ventures Fon Yöneticisi Mustafa Keçeli, “APY Ventures bünyesinde yönettiğimiz Bilişim Vadisi GSYF ile promiseQ’nun bu yatırım turuna katılmaktan son derece memnunuz. Yapay zeka, makine öğrenimi ve video analizi alanında uzmanlığa sahip ekibin vizyonuna ve pazardaki potansiyeline güveniyoruz. Video gözetim endüstrisini dönüştürmeye ve güvenlik firmaları için daha verimli ve etkili bir hale getireceklerinden eminiz” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.