ABD ile gerilimi tırmandıracak sözler! Netanyahu’dan Gazze hakkında skandal açıklama

Savaş suçları işleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “savaş sonrasında Gazze’nin güvenliğinin” Tel Aviv’in kontrolünde olması gerektiğini yineledi ve bunun Filistin devletinin kurulması yönündeki taleplerle çatıştığını söyledi.

ABD ile gerilimi tırmandıracak sözler! Netanyahu’dan Gazze hakkında skandal açıklama
Yayınlama: 20.01.2024
7
A+
A-

İşgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada, ABD merkezli CNN televizyonunun, Netanyahu’nun 18 Ocak’ta düzenlediği basın toplantısında sarf ettiği sözlerin, “Filistin devletinin kurulma olasılığını dışlama” anlamına gelmediğini ABD Başkanı Joe Biden’e ilettiği yönündeki haberi yalanlandı.

“GAZZE KASABI” GAZZE’Yİ İŞGAL ETMEK İSTİYOR

Açıklamada, “Netanyahu’nun, 19 Ocak’ta Biden ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde yıllardan beri izlediği ve önceki günkü basın toplantısında da dillendirdiği pozisyonunu yinelediği” aktarıldı.

Netanyahu’nun pozisyonunun, “Hamas’ın yok edilmesinin ardından, Gazze’nin bir daha İsrail için tehdit oluşturmaması adına buradaki güvenlik kontrolünün tamamıyla ele geçirilmesi” üzerine kurulu olduğu, bunun da Filistin egemenliği kurulması yönündeki taleplerle çatıştığı ifade edildi.

NETANYAHU, ABD İLE TERS DÜŞTÜ

Netanyahu, 18 Ocak’taki basın toplantısında, Birleşmiş Milletler (BM) dahil uluslararası toplum tarafından kabul edilen iki devletli çözüm önerilerini reddettiğini ve bu tutumunu ABD yönetimine de ilettiğini ifade etmiş, “Başbakanın dostlarımıza ‘hayır’ diyebilme yeteneğine sahip olması gerekiyor.” şeklinde konuşmuştu.

BIDEN, İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMDE ISRARCI

Biden ise 19 Ocak’taki telefon görüşmesinde Netanyahu’ya, “İsrail ile Filistin arasındaki kalıcı siyasi çözümün ancak iki devletli çözümle mümkün olabileceğini” söylemişti.

DÜNYA Haberleri, gazze, İsrail, Netanyahu
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.